Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Divadelní soubor VICENA Ústí nad Orlicí uvádí. inscenaci hry českého dramatika, režiséra a herce Vlastimila Venclíka „KONTROLA NEMOCNÉHO“ v úpravě a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Divadelní soubor VICENA Ústí nad Orlicí uvádí. inscenaci hry českého dramatika, režiséra a herce Vlastimila Venclíka „KONTROLA NEMOCNÉHO“ v úpravě a."— Transkript prezentace:

1 Divadelní soubor VICENA Ústí nad Orlicí uvádí

2

3 inscenaci hry českého dramatika, režiséra a herce Vlastimila Venclíka „KONTROLA NEMOCNÉHO“ v úpravě a režii ALEXANDRA GREGARA

4 HRNÍČKY PO BABIČCE NELZE ROZBÍJET BEZTRESTNĚ aneb POČASÍ NA ZABITÍ prostě FUCKING STORY !

5 Groteskní komedie o současném světě. Hra o víře v přátelství, v pořádek a řád, o touze po lásce a jistotách, v níž se radost lehce změní v katastrofu. Inscenace v duchu „mediálních trendů“, inspirovaná filmy Quentina Tarantina, divadelním uměním Bolka Polívky, současnou hudební scénou a bulvární publicistikou!

6 Hrají: Petr HÁJEK Ladislav SKALICKÝ Lenka Janyšová nebo Věra Hájková a papoušek Kato

7 Technická spolupráce: Zdeněk Hájek Alena Šebková Věra Hájková Lenka Janyšová Marek Moláček

8 Na výtvarné podobě inscenace spolupracoval scénograf Jaromír VOSECKÝ. Scénickou hudbu natočil ve Studiu Triton Horní Černůtky zvukový mistr a hudební skladatel Josef ZÁMEČNÍK.

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Inscenace byla nastudována v západním křídle Hernychovy vily s podporou Města Ústí nad Orlicí a firem: A.B.V., FERAR CZ, VÚB, STAPO, ISS Computers, GRANTIS, ČSOB, KOVO - ELEKTRO, INVESTA UNI, Autodoprava ZÁŘECKÝ, PROPLAST, ELEKTRO SYCHRA, HUDEČEK, Autodílna TRIO, VELEBNÝ & Fam, K - MONT a JUDr. Karel Košta zvláštní dík panu Matoušovi z Dobrušky za darování županu

18 Mediální partneři: OIK s.r.o. Orlický deník Český rozhlas Pardubice

19 Postskriptum: Pachatel se vrací na místo činu Režisér Alexandr Gregar žije už deset let v Hradci Králové, ale s Ústím nad Orlicí, kde dlouhá léta pracoval a bydlel nikdy kontakt neztratil. Možná se ještě najdou pamětníci jeho některých ústeckých inscenací, především legendární Vévodkyně valdštejnských vojsk, Špatného bytu, Ženského sněmu nebo Havlovy Žebrácké opery. Dnes je v penzi, na divadlo má relativně více času, předseduje Volnému sdružení východočeských divadelníků, učí na univerzitě a hraje pár roliček v Klicperově divadle. S amatérským divadlem strávil celý život, od roku 1980 bylo deset jeho inscenací uvedeno na Jiráskových Hronovech, další na Šrámkově Písku, na Loutkářské Chrudimi, na Dětské scéně i na festivalech v zahraničí.

20 V hlavních rolích Petr Hájek a Ladislav Skalický nejsou profesionální herci. Oba mají prostá občanská povolání. Jeden je úředníkem na městském úřadě, kde má na starosti prozaické městské investice a druhý je lékařem, který lidem pomáhá od banálních i zákeřných chorob. Oba milují divadlo – amatérské zvlášť – pro jeho kouzlo z autenticity setkání, kamarádských vztahů a taky pro potěšení ducha a potřeb komunikace, někdy velmi naléhavou. K tomu se samozřejmě vždycky pojí radost ze sdílené radosti, smích a pohoda, byť často vykupovaná perným zkoušením. S Petrem Hájkem spolupracuje Saša Gregar od poloviny osmdesátých let.

21 Kontaktní údaje: Petr Hájek tel.: 777 736 337 hajek@muuo.cz


Stáhnout ppt "Divadelní soubor VICENA Ústí nad Orlicí uvádí. inscenaci hry českého dramatika, režiséra a herce Vlastimila Venclíka „KONTROLA NEMOCNÉHO“ v úpravě a."

Podobné prezentace


Reklamy Google