Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Státy postižené hladomorem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Státy postižené hladomorem"— Transkript prezentace:

1 Státy postižené hladomorem

2 1. Hlad ve světě Hlad není jen nepříjemný pocit, který někdy cítíme před jídlem. Je to především strašlivá pohroma, jíž každoročně padnou za oběť stovky tisíc lidí, zejména dětí. Ve 21. století rádi věříme tomu, že pokrok ve vědě a technice dokáže zázraky ve všech sférách života a že zajistí blahobyt celému lidstvu.

3 Hladomor je jev ve kterém velké procento populace oblasti nebo země jsou tak podvyživení že smrt hladověním stane se zvýšeně obyčejná. V zášti hodně větší technological a ekonomické zdroje moderního světa, hladomor ještě udeří mnoho částí světa, většinou v vyvíjejících se národech. Hladomor je sdružil se s přirozeně-nastávat obdělat selhání a nákazu a uměle s válkou a genocidou.

4 Rusko a SSSR Sucha a hladomory v Imperial Rusku jsou známí k se stali každý 10 k 13 rokům, s průměrnými suchy se stávat každý 5 k 7 rokům. Hladomory pokračovaly v sovětské době, ten nejslavnější být Hladomor v Ukrajině ( ). Poslední hlavní hladomor v SSSR stal se v roce 1946 kvůli velkému suchu.

5 Vietnam Různé hladomory nastaly ve Vietnamu. Japonské zaměstnání během 2. světové války zavinilo vietnamský hladomor 1945, který způsobil 2 milióny smrtí. Následovat sjednocení země po vietnamské válce, Vietnam stručně zažil hladomor v 80-tých letech, který podnítil mnoho lidí uprchnout ze země.

6 Západní Evropa Velký hladomor (nebo k 1322) byl první krize to by udeřilo Evropu v 14. století, milióny v severní Evropě by umřely přes prodloužené množství roků, označovat jasné zastavení časnějšího období růstu a prosperitu během 11. a 12. století. Začínat špatným počasím na jaře 1315, univerzální plodinové poruchy trvaly do léta 1317, od kterého Evropa úplně nezotavila se dokud ne To bylo období charakterizované extrémními úrovněmi kriminální aktivity, nemoci a hromadné smrti, infanticide a kanibalismus. To mělo důsledky pro Churche, stát, evropskou společnost a budoucí neštěstí následovat v 14. století.

7 Anglie Anglie také se opozdila za Nizozemskem, ale 1650 jejich zemědělský průmysl byl komercializovaný na velkém měřítku. Poslední hladomor míru v Anglii byl v Tam byl ještě období z hladu, jak v Nizozemí, ale tam byl už žádné hladomory jako takový.

8

9 Itálie Poruchy sklizně byly zničující pro severní italskou ekonomiku. Hospodářství oblasti se zotavovalo dobře od předchozích hladomorů ale hladomorů od 1618 k 1621 splýval protože období války v oblasti. Ekonomika se nezotavila úplně po celá staletí. Tam byly vážné hladomory v pozdní-1640s a méně hrozných v 1670s skrz severní Itálii.

10

11 Severní Korea Hladomor udeřil Severní Koreu v střední-devadesátá léta, vyrazil nebývalými záplavami. Toto soběstačný městská, průmyslová společnost dosáhla potravinové soběstačnosti v předchozích dekádách přes masivní industrialization zemědělství. Nicméně, ekonomický systém se spoléhal na masivní koncesionářské vstupy fosilních paliv, primárně od Sovětského svazu a lidové republiky Číny. Když zhroucení sovětu a marketization Číny měnili obchod k tvrdé měně, základ ceny bez srážky, korejská ekonomika se zhroutila. Zranitelný zemědělský sektor měl masivní neúspěch v roce , rozhánění k plnohodnotnému hladomoru Stovky tisíců jestliže ne milióny zemřely hladem (odhady sahají od 200,000 k 3.5 milión). Severní Korea přesto nepokračovala v jeho soběstačnosti jídla a se spoléhá na vnější potravinovou pomoc z Číny, Japonsko, Jižní Koreu a Spojené státy. Nedávno, Severní Korea žádala to dodávky potravin jsou ne-delší doručoval. (Woo-Cummings, 2002)

12 Hladomor v Africe V střední-22nd století BCE, náhlá a krátkotrvající vrcholná změna, která způsobila redukovanou dešťovou srážku skončila několika desetiletími sucha v Upper Egypt. Výsledný hladomor a civilní spor je věřil k byli hlavní příčina kolapsu starých království. Účet od First přechodné období říká, “všichni horní Egypt umřel hladem a lidé jedli jejich děti

13


Stáhnout ppt "Státy postižené hladomorem"

Podobné prezentace


Reklamy Google