Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mars Nebo také červená planeta, c hystá pro nás úchvatnou podívanou ! Use mouse or space bar to advance slides Proto nezapomeň v průběhu srpna sledovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mars Nebo také červená planeta, c hystá pro nás úchvatnou podívanou ! Use mouse or space bar to advance slides Proto nezapomeň v průběhu srpna sledovat."— Transkript prezentace:

1

2 Mars Nebo také červená planeta, c hystá pro nás úchvatnou podívanou ! Use mouse or space bar to advance slides Proto nezapomeň v průběhu srpna sledovat noční oblohu, ale zvláště … 27.srpna

3 Červená planeta

4 V tomto měsíci Země Mars budou tak blízko sebe, že se v celé historii lidstva ještě na takovou vzdálenost nepřiblížili. T ohle všechno zaviní přítažlivost Jupitera. H vězdáři tvrdí, že se k Zemi takto Mars nepřiblížil za posledních 5000 l et. Ještě blíž bude Mars v r. 2287!

5 27. Srpna však bude vzdálenost mezi Zemí a Marsem nejmenší, a to 34,649,589 míl. V tu noc bude na obloze Mars nejjasněji vidět a bude největší.

6 Při pozorování volným okem se bude zdát tak velký, jako Měsíc v úplňku !

7 Tím pádem se stane lehce identifikovatelnou planetou na noční obloze. Od začátku srpna se bude objevovat na východní obloze ve 22 hod. a ve 3 hod. ráno dosáhne azimutu.

8 Kolem 27. srpna bude pozorovatelný už po západu Slunce až do 24:30 Proto máš jedinečnou možnost pozorovat jev, který se stane poprvé v historii lidstva. Tak nezapomeň v průběhu srpna pozorovat, jak červená planeta narůstá.

9 … p rotože ani jediný člověk v současnosti tento jev ještě neměl možnost pozorovat ! Poděl se o tento zážitek se svými dětmi, vnuky …


Stáhnout ppt "Mars Nebo také červená planeta, c hystá pro nás úchvatnou podívanou ! Use mouse or space bar to advance slides Proto nezapomeň v průběhu srpna sledovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google