Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nebezpečí okolo nás!!!.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nebezpečí okolo nás!!!."— Transkript prezentace:

1 Nebezpečí okolo nás!!!

2 ŠIKANA Šikana se projevuje tak, že někdo někoho vydírá, vyhrožuje, ubližuje a zastrašuje mladší osoby. Většinou je skupina proti jednomu. Lidé můžou vydírat po internetu, na ulici, ve škole, na pracovišti, po mobilu atd…

3 Kyberšikana Kyberšikana znamená že vás někdo ponižuje a vydírá. Třeba pomocí telefonu a počítače, proto si nedávejte třeba na facebook svoje jméno,příjmení, datum narození a atd.. Když vás začne někdo vydírat nebo ponižovat, nebojte se to někomu říct. Když se s váma bude chtít někdo setkat,nedělejte to, a někomu o tom řekněte. Kdyby vám psal někdo na tak to hlavně nemažte, a někomu to ukažte.Mohly by jste toho litovat. Někdo vám třeba ve škole řekne:,,Dej mi peníze a zítra mi přines další, a nikomu to neříkej jinak se ti něco stane. Co bys udělal/a???

4 Sexting Sexting znamená zneužití fotografií ,na kterých jsou časti nahého těla. Hlavně nikdy neposílejte žádnou fotografii na které je jaká koliv část těla. Když to někomu pošlete a pak se s ním třeba pohádáte tak pak toho může využít třeba že to dá na facebook,pošle to někommu do mobilu a ten to pak třeba přepošle zase dál, nebo to zveřejní na internetu. Ten kamarád by to třeba nemusel myslet zle ale pak by to mohl zahlídnout třeba nějakej pedofil a ten by pak chtěl další fotografie. Pořád by vás otravoval,a pak by vás třeba začal vydírat. Tady máte fotografie které byste neměli nikomu posílat. Tadyta 13 holka se roku oběsila protože měla jednoho kluka ráda a poslala mu nahou fotku. Ale jeho kamarádka si jí poslala sobě a pak jí rozeslala všem VÍCE NA E-BEZPEČÍ.CZ

5 Stalking a kyberstalking
Stalking a kyberstalking znamenaj že vás někdo pronásleduje. Je na vás závislý a furt vás sleduje, třeba když jdete do práce a do školy. Nejspíš vás pronásleduje kvůli tomu, že vás má rád. A když vy s nim nebudete chtít mít nic společnýho, a on vás furt nenechá tak ho můžete nahlásit na policii, ta by ho pak měla zadržet a vyslechnout, proč vás pronásledoval a atd.. a pokuť to nezabere tak ho mužete dát žalovat. Když se něco takovýho bude dít nebojte se to říct, (rodičům,učitelům a kamarádům)

6 KYBERGROOMING Kybergrooming znamená, že vás chce někdo zneužít a znásilnit.Násilník si vyhlídne oběť, kterou sleduje delší dobu. Píšou si spolu na pc, nebo mobilem atd... Těmto násilníkům se říká pedofil. Proto většinou choďte ve dvojicích, nenechte se zlákat na nějaký věci třeba:mobil, kredit, hry, štěňata atd.Nebavte se z cizími lidmi a nikam s nima nechoďte. Protože by vám mohl ublížit, zneužít a pak by vás mohl i zabít. Hodně se to stává na veřejných chatech,icq nebo . Kybergroomingu si taky v širším pojetí považuje jakýkoliv způsob manipulace mládeže a dětí prostřednictvích ICT(například v spojení s terorismem. Pedofilové vás můžou znásilnit, zmlátit a atd..

7 HOAX Hoax znamená že vám pošlou zprávu, že vám někdo něco daj. Například:Dám vám peníze jen tak. Nevěřte tomu vždycky za to něco budou chtít, třeba ještě víc toho co vám dali. Zadarmo nic nikomu nikdonedá. Můžou vám napsat na internetu, icq, skype a nejvíc to posílaj na e. Nedávejte žádnýmu cizímu člověku telefoní číslo na nějakýho kamaráda, protože on by mu třeba zase slíbil žemu koupí počítač,deskové hry a atd,. Protože by ho třeba mohl někam vylákat a mohlo by se mu něco stát. Ten kamarád by si pak to mohl vyčítat, že číslo někoho jinýho neměl nikomu dávat.

8 Rizika sociálních sítí
Rizika sociálních sítí jsou různý třeba: kyberšikana, sexting, kybergrooming, hoax, stalking a kyberstalking a sociotechnika.Tyto rizika maj více věcí společných ale nejvícespolečná věc je psaní přes internet. Psaní přes internet je totiž nejvíce lákaví protože oběť je většinou zvědavá protože říkaj že vám něco koupěj a atd. Radči si s nikým nepištekoho neznáte protože on/a může toho zneužít.

9 TELEFONY NA: Policie: 158 Hasiči: 150 Záchranka: 155
Ohrožení života: 112

10

11 KONEC Vypracovala: Patricie Píbilová a Markéta Stejskalová


Stáhnout ppt "Nebezpečí okolo nás!!!."

Podobné prezentace


Reklamy Google