Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Snadné projektování a instalace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Snadné projektování a instalace"— Transkript prezentace:

1

2 Snadné projektování a instalace
Inteligentních domů systémy

3 Inteligentní a bezpečná domácnost
Systémů pro elektronické zabezpečení je mnoho a při jejich výběru doporučujeme možnost propojení s dalšími zařízeními v domácnosti jako osvětlení, žaluzie, televize nebo HiFi věž tak, abyste mohli simulovat svou přítomnost, a tím zloděje odradit.

4 Inteligentní a bezpečná domácnost
Většina elektronických zabezpečovacích zařízení tuto možnost buď vůbec nenabízí, nebo jen velmi omezeně. Následně pak řešíme propojení zabezpečovací ústředny s ovládáním např. osvětlení, žaluzií, zavlažování, vytápění a případně spotřební elektroniky. Všechny tyto systémy ovládání však pracují většinou odděleně a každý vyžaduje speciální instalaci. Důsledkem je požadavek zjednodušit a koordinovat jejich instalaci a použití.

5 Inteligentní a bezpečná domácnost
Snadné a dostupné řešení nabízí řada produktů X10 pro dálkové spínání zařízení prostřednictvím speciální technologie přenosu dat po stávající síti silnoproudého elektrického vedení v kombinaci s řídícími centrálami HAI Omni pro automatizaci a zabezpečení domů.

6 Inteligentní a bezpečná domácnost
Modularita systému nabízí širokou škálu možností, přičemž ohromnou předností je, že pro většinu aplikací není požadována žádná speciální kabeláž, protože moduly systému se pouze připojí k elektrické síti.

7 Inteligentní a bezpečná domácnost
Nyní můžete s pomocí technologií HAI Omni a X-10 zabezpečit a automatizovat všechny činnosti v domě jako: osvětlení závěsy, rolety, žaluzie domácí kino, TV, SAT, HiFi, aj. A/V techniku vytápění a klimatizaci kamerový systém domovní telefon garážová vrata a brány zavlažování a jiné…….

8 Co je to automatizace domu?
Automatizovaný dům automaticky nastavuje zabezpečení, chlazení, topení a osvětlení tak, aby byl zajištěn komfort, úspora energie a pohodlí. Automatizační systém HAI Omni nejen nahrazuje standardní zabezpečovací systém, ale výrazně zvyšuje hodnotu, zabezpečení a hospodárnost vašeho domu.

9 Porozumění a obsluha systému?
Je to velmi snadné. Pokud umíte používat základní bezpečnostní systém, umíte již také používat domovní automatizační systém HAI. Dokonce malé děti se naučí a pochopí, jak používat základní funkce systému Každodenní běžné situace můžete ovládat jediným tlačítkem , jako je "den", "noc" nebo "nepřítomnost", zatímco podrobnější vlastnosti nastavujete v nabídce funkcí, např. změnu teploty nebo osvětlení.

10 Vzdálený přístup Ovládání systému telefonem nebo po internetu.
Do všech systémů HAI Omni můžete vstupovat a ovládat je telefonem z domu nebo mimo dům a po Internetu pomocí software HAI Web-Link II nebo Snap Link. Telefon Internet Windows Media Center

11 Vzdálený přístup Nejenže si telefonem můžete zjistit stav vašeho domu, ale váš systém vás bude sám kontaktovat! Můžete svůj systém naprogramovat tak, aby vám zavolal telefonem nebo poslal , když se vaše děti vrátí domů ze školy nebo když byl zapnut poplach. Systém umožňuje taktéž vizuální kontrolu vašeho domu na vašem PC v kanceláři, nebo na PDA po telefonu nebo Internetu.

12 Windows Media Center Software Home Control od HAI pro Windows Media Centers umožňuje ovládat všechny funkce HAI Omni pohodlně z křesla jedním dálkovým ovladačem.

13 Windows Media Center Díky HAI je změna osvětlení, teploty a zabezpečení tak snadná, jako přepínání kanálů!

14 Přední výrobce na trhu od roku 1985
HAI vyrábí svou oceňovanou řadu domovních automatizačních systémů a příslušenství od roku Od té doby si množství majitelů domů po celém světě užívá spoření energie, zabezpečení, komfortu a pohodlí domovní automatizace od nejvíce zavedeného a respektovaného výrobce v tomto průmyslu.

15 Cenová dostupnost systému
Náklady závisí na velikosti domu a na potřebách uživatele. Řídící systém HAI se navrhne podle velikosti domu a potřeb jeho obyvatel a přizpůsobí se z hlediska úspornosti tak, aby plně vyhovoval. Hrubý odhad nákladů 250 až 500 Kč na 1m2 závisí na doplňujícím vybavení. Pokud se systém používá správně, zaplatí se prakticky již díky úspoře energie.

16 Pokročilé zabezpečení
Systém HAI Omni sleduje a podává hlášení o: nežádoucím vniknutí požáru kysličníku uhelnatém podmínkách chlazení úniku vody atd. Zavoláním do systému můžete zjistit stav vašeho domu nebo nastavit osvětlení a teplotu.

17 Ovládání osvětlení Naprogramovaná světla se rozsvítí, když otevřete dveře nebo když auto vjede na příjezdovou cestu. V temné chodbě se zapne osvětlení, jakmile se detekuje pohyb. Načasování osvětlení podle západu a východu slunce.

18 Ovládání teploty Dokonalý komfort spojený s úsporou energie.
Přesná elektronika udržuje příjemnou teplotu pro co největší komfort a současně šetří váš účet. Automatické řízení teploty zajišťuje příjemnou teplotu, když jste doma, a úsporu energie, pokud jste mimo dům. Může záviset na režimu (den, noc, nepřítomnost), přítomnosti osob v místnosti nebo na venkovní teplotě.

19 Centrální ovládání Všechno v domě stále funguje normálně
Např. spínače osvětlení vypadají klasicky a používáte je jak jste zvyklí, stiskem zapnete nebo vypnete příslušné světlo Všechno v domě pracuje taktéž samostatně bez nutnosti použití centrální jednotky systému automatizace Všechna zařízení v domě však můžete rovněž ovládat prostřednictvím různých rozhraní ( LCD klávesnic, barevných dotykových panelů, internetu, telefonu )

20 Proč si pořizovat Automatizaci domu
Pokročilé zabezpečení nikdy nevstoupíte do tmy dům může reagovat na alarmové situace zapne světla a štěkot psa aby zastrašil případného vetřelce bliká venkovními světly a zavolá policii nebo ochranku Hospodaření s energií šetří energii díky inteligentním termostatům časový plán nastavení v závislosti na přítomnosti vzdálené zapnutí vytápění např. telefonem překlene nastavení Výhody snadné a intuitivní užívání jste v kontaktu s domovem, i když jste kdekoli elegantní a cenově dostupné

21 HAI Omni systém Nejprodávanější integrované systémy v Severní Americe
Integrovaná architektonická regulace osvětlení Zvýšená bezpečnost a protipožární ochrana HVAC Hlasový telefonní interface se zabudovanými hlasovými a digitálními voliči PC propojení přes Ethernet, sériový interface a modem Web-Link II přístup na Internet Domácí kontrola pro WMC The Omni Family of Integrated controllers is America’s largest selling integrated system. OmniPro II is HAI’s 6th generation product, with & offer standard features in all models: Security, temperature control and lighting control with standard telephone access, and optional Internet access. HAI works to offer the best price/performance ratio, period. That’s why we have LT, II and Pro II to meet the needs and budgets of all customers with an interest in home automation. Sure, you can “kluge” this together with other products, but they’ll cost more and won’t work as well as an HAI, which was designed from the start as an integrated home automation and security system. That’s our specialty.

22 Výkonové moduly X10

23 Elektronické termostaty řady RC
Plně spolupracují se všemi řídicími jednotkami HAI a jsou kompatibilní s většinou ostatních Přesné ovládání teploty Spořič energie Energy Star Vestavěný komunikátor Jednoduchá instalace Single stage electric cooling with gas or electric heat is the most common type of system installed in North America – and the RC-80 is the stat for those systems. Although most new electronic thermostats require 5 wires, the RC-80 can be retrofit on 4 wire systems without having to run a “common” wire to the HVAC system. The anticipator adjustment allows you to fine tune customer comfort for systems that are slow to respond, like radiant heat.

24 Modely RC a aplikace Všechny modely pracují s ventilátorem s "proměnnou rychlostí" RC-80B: Jednostupňové topné a chladicí systémy, pouze topení nebo pouze chlazení, zářiče, teplovodní systémy, systémy s nucenou cirkulací vzduchu, plynové nebo elektrické topení (1 stupeň chlazení, 1 stupeň topení) RC-90B: Jednostupňové topné a chladicí systémy se systémem zónového zvlhčování (1 stupeň chlazení, 1 stupeň topení se svorkami B a O pro nadřazenou řídicí jednotku) RC-100B: topné a chladicí systémy s jednorychlostním tepelným čerpadlem a s pomocným topením (1 stupeň chlazení, 2 stupně topení) RC-112B: systémy s dvourychlostním tepelným čerpadlem a s pomocným topením (2 stupně chlazení, 3 stupně topení) RC-122B: Dvoustupňové (ne s tepelným čerpadlem) topné a chladicí systémy obsahující dvourychlostní kotel a klimatizaci (2 stupně chlazení, 2 stupně topení)

25 Omnistat dálkové teplotní senzory
These are remote sensors for the Omnistat line. One is surface mounted, for areas where you want to keep the thermostat itself out of view, for security, energy management, etc. The other is flush mounted, and is nearly invisible when painted. The thermostat can be put in a closet, or otherwise hidden for residential customers wanting to hide the sensor. That disc is about the size of a half dollar. (These require two conductor with shield wire.) Note: these kits require soldering. Povrchové a zapuštěné dálkové teplotní senzory 23A00-1 (povrchový) a 23A00-2 (zapuštěný) pro Omnistat termostaty

26 Bezdrátový systém Použití bezdrátových kontaktů pro domácí automatizaci a/nebo zabezpečení Dálková ovládání jsou snadno použitelná Použití dveřního kontaktu k aktivaci osvětlení Detektory pohybu mohou rozsvítit ztlumené světlo uprostřed noci, aby se zabránilo úrazům

27 Bezdrátový systém Podporuje 64 vysílačů Zaznamenává 16 zón na OmniLT
Zaznamenává 16 zón na Omni IIe Zaznamenává 16, 32, 48 nebo 64 zón na OmniPro II Můžete použít dva přijímače na OmniPro II pro celkem 128 bezdrátových zón. Přijímač si zapamatuje vysílače HAI’s new Wireless line is economical and can be used for security or energy management purposes. It connects to the HAI console bus and is fully supervised. Like our other receivers, it stores transmitter addresses in it’s local memory. There is a local display to help with programming the transmitters. Then the receiver reports the status of the transmitters as a zone on the HAI controller. The plastic cover snaps off, revealing the local display, programming switches and terminals. On OmniLT and OmniII, you can have up to 4 transmitters per zone, if desired. The controller treats them all as the same zone. (Ideal for multiple keyfobs.) There is a display and two set up buttons that allow you to program each transmitter into the receiver. The receiver memorizes the transmitters. A receiver can be pre-programmed with all the transmitters on your bench before installation with the controller. Then you can mark all the transmitters with their location and bring the whole batch, preprogrammed, to the job site. The local display shows the transmitter number and status whenever a signal is received.

28 Okenní, dveřní magnetický kontakt
3 zóny a tamper Zabudovaný magnetický kontakt..nebo.. Nakláněcí vypínač pro garážové dveře Vývody pro 2 externí kontakty Vyměnitelné lithium baterie Úplné monitorování Dodáváno s magnetem, montážním materiálem This miniature transmitter can actually report 3 separate zones. The built-in magnetic contact is ideal for doors and windows. The built-in tilt switch is perfect for garage doors – just attach the transmitter to the door – no magnet is needed. When the door tilts up, the transmitter sends a signal. This can also act as a transmitter rip-off alarm – if someone tries to rip off a sensor, the tilt switch will trip, giving instant notice of the rip off. There is a jumper to select between the built in magnetic contact or the tilt switch. Two external contacts can be used for more doors or windows using standard contacts. These need to be within 20 feet of the transmitter. You could do a back door and two adjacent windows with one transmitter! Only program the zones you need into the receiver. That way, you don’t waste zones if they aren’t used. This is a full featured transmitter at a very good price.

29 Bezdrátový detektor pohybu
Čtyř prvkový detektor Odolný vůči domácím zvířatům Dodáváno s doplňkovými držáky pro zeď a strop Walk testovací režim Tamper přepínač This quality wireless motion detector features motion detection technology from Crow Engineering. It has selectable “normal” and “harsh” environmental modes for false alarm rejection, and adjustable pet sensitivity – small (30 lbs or less) and large (60 lbs or less). It is supervised, has a 4 year battery life under normal use, and transmits low battery reports. It is small and unobtrusive. Ideal for security or energy management use.

30 HAI dálkové ovládání - klíčenka
4 tlačítka klíčenky s použitím pro aktivaci, a deaktivaci a/nebo osvětlení a režimy automatizace. Každé tlačítko je nějaká HAI zóna, takže může být naprogramováno tak, aby vykonalo cokoli. The buttons on this keyfob are programmed into the receiver as zones, so they can be programmed to do anything in the HAI controller.

31 33A00-1 Konzola Přístup k bezpečnostním a automatizačním funkcím
LCD displej je čitelný Velká tlačítka jsou jednoduše použitelná Stylové modré podsvětlení Snadno použitelné a pochopitelné Nahrazuje veškeré předchozí konzoly 33A00-4 s bzučákem / mikrofon nyní k dispozici HAI’s latest console is thinner and easier to operate with larger buttons and clearer silk screening. As with the touchscreen and the backlighted thermostats, the lighting is blue. Lower power consumption that the old one (about 70 mA vs. 100)

32 33A00-3 Zapuštěná instalační sada
Zadní box pro zapuštěnou montáž Instead of a separate part number for a flush mount console, we now have a Flush mount kit to adapt the surface mount console to flush. This is less expensive and easier to inventory than our previous console.

33 Venkovní klávesnice Stabilní a stylová Voděodolná
Pizeoelektrická tlačítka Připojení k sériovému portu

34

35 OmniTouch Touchscreen
Pracuje s řídícími jednotkami OmniLT, OmniIIe a OmniProII Samo - konfigurující podle programování ovladače 4 drátová spojení se sběrnicí konzoly LED status Světelný senzor přizpůsobí automaticky jas Hooks up to console bus, same wiring as a console. Press Set Up then Screen Set Up to set touch screen address, same as if it were a console. Once the address is set, the controller will recognize it as a touch screen. These units draw more juice than consoles (300 mA maximum) so that has to be considered in your power budget. You still need at least one console in a system. Your customers will love this touchscreen. It’s fast, responsive, and just plain cool. You’ll love it because there’s no programming. Just plug it in and it works. If you download new names, or add a macro, it’s right there on all the touch screens… and consoles, telephones, Web-Link, etc. This unit mounts in the wall like an electrical box designed for “old work”: you cut a rectangular hole in the sheetrock, drop it in and tighten two screws from the front. Two “wings” on the screws pop out in back and secure the touch screen to the wall. Then you snap on the faceplate.

36 Podpora pro domácí audio
Pro Omni IIe a OmniPro II Podpora pro Russound CAV audio rozvodný systém Podpora pro NuVo Concerto audio rozvodný systém Selekce zón a zdroje, ovládání hlasitosti Programování hudebních zón (zapnout ložnici a venkovní bzučák vypnout při "spánku") OmniPro II controllers now support two very popular distributed audio systems: NuVo and Russound. The protocol is built in. All you do is plug the audio system into an HAI serial port on the OmniPro II and select “NuVo” or “Russound” for the serial port during set-up. Commands for the audio system have been added to the HAI command structure so you can program zones as part of whole house “buttons”. Nově! Audio tlačítko

37 OmniTouch s videem Prohlížet až 6 kamer z OmniTouch
Dotek zobrazí pohled kamery na obrazovce Stisknutím a podržením kamerového tlačítka dojde k zapnutí světla, otevření dveří, atd.

38 Touchscreen Hub Užití až 8 OmniTouch s Video obrazovkou
Užití až 6 kamer

39 Snap-Link Snap Link je bezpečně zašifrovaný USB klíč, který vám umožní zpřístupnit řídící jednotky Omni IIe a OmniPro II, z internetu Snap Link nevyžaduje server na místě Nízká cena a snadné použití

40 Snap-Link Změnit nějaké části vašeho automatizačního systému včetně osvětlení, zabezpečení, teploty, tlačítek, událostí a zpráv Prohlížet IP kamery Jestliže kopie Snap - Link běží, může vám poslat , aby aktualizoval status domu

41 Web-Link II The original Web-Link (1999) was first to do this – period. While others talked about it, HAI delivered product. Web-Link II is a new version with video surveillance and recording, additional rules for , online updates and more. Note the familiar HAI menu on the right hand side. Web-Link gets its configuration (names of zones, lights, thermostats, messages etc.) from the HAI controller. So you don’t have to configure Web-Link – just install it, and it uploads the controller for all that stuff. On cameras, you have two options: A USB camera (common web cams work fine, as long as you can install them on a Windows PC). Or, for multiple cameras, a Hauppauge Win TV tuner card in the Web-Link computer. In most homes with multiple cameras, each camera is modulated onto an unused TV channel so that you can see the cameras on the TVs in the house. So the front door is channel 80, nursery is 85, and pool is 90, for example. Then you can name channels with the camera names (I.e front door, nursery and pool) and select them from Web-Link by name. The RULES option on Web-Link lets you specify rules for cameras and s such as: send an to office if alarm is activated, or if kids code is entered to disarm alarm (to see that they got home from school). Or record on camera for 10 minutes if alarm is activated. And much more. The s look like a snapshot of the Web-Link home page. The Videos Icon lets you see the recorded videos stored on your Web-Link computer – even from the office.

42 Web Access: HAI Web-Link II™
Office Internet Home Any internet connection Cable Modem OR DSL always-on connection RS-232 or Ethernet (OmniPro II) Web Browser Web-Link II is a very popular option for our broadband connected, advanced user. It turns a home pc into a web server, so that any computer on the home network, or over the Internet, with a Web browser can access the system (requires user name AND password for security.) You can add Web-Link to any of our controllers. The LT and Omni II connect via serial port (Pro II by serial or Ethernet) to the computer running the Web-Link Server. Then it, or any other computer on your network can browse to the controller using Internet Explorer. If the customer has a router, (Linksys, D-Link and others make these for under $100) then he can open a port for Internet access through a cable or DSL modem. If you have a dynamic IP address, there are services like DNS2Go and many others from free to $10 - $20 per YEAR that will provide a static URL (for example (yourname.d2g.com) that bounces to your PC’s dynamic IP address. There is a list of providers on HAI’s web site Web-Link page. Home PC running Web-Link II HAI System Controller

43 Reálná digitální konvergence
Windows Media Center (filmy, hudba, obrázky) HAI Home Control (celkový komfort) Kombinací získáte komplexní ovládání domovní automatizace za velmi rozumnou cenu! A Windows Media Center coordinates music, television, home photography and more for an enjoyable home entertainment experience. HAI’s Home Control coordinates security, temperature and lighting for comfort, convenience and safety. Together, you get the best value for the dollar, period. We think that media centers will have a positive impact on the way we enjoy entertainment in the home. They are the future as entertainment content makes the transition to digital. You will see music services, games, movie services and more appearing as Media Centers become mainstream.

44 Děkujeme za váš čas a těšíme se na další spolupráci


Stáhnout ppt "Snadné projektování a instalace"

Podobné prezentace


Reklamy Google