Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0619 OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0619 OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá."— Transkript prezentace:

1 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá střední škola a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Č. Budějovice, s.r.o., Jeronýmova 28/22, České Budějovice Kód materiálu Klíčová aktivita V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Název materiálu Vzdělávací materiál č.16 Diagnóza vlasů Autor PhDr. Alena Švepešová Tematická oblast Tvorba účesu Anotace Vzdělávací materiál „ „Diagnóza vlasů je určen pro výklad učiva pro obory Kadeřník – kadeřnice. Ročník . Ročník –U1.A Datum tvorby ŘÍJEN Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 Zpracovala PhDr. Alena Švepešová
Diagnóza vlasů Zpracovala PhDr. Alena Švepešová Použitá literatura:Technologie I. Pro učení obor kadeřník Paedr. Ladislav Polívka a kol.,Informatorium Praha 1998

3 Diagnóza vlasů Je rozpoznání a systematické označení stavu vlasů. Diagnóza vlasů je pro kadeřníka důležitou částí jeho odborných znalostí.

4 Vlastnosti vlasů pevnost pružnost nasávací schopnost tažnost

5 U vlasů určujeme Co je přirozené Co je získané

6 Na základě diagnózy rozdělujeme vlasy
Zdravé vlasy – vlasy jsou hladké Suché, zcitlivělé vlasy – vlasy nejsou hladké šupinky se nepřekrývají Oslabené, poškozené vlasy –lámou se a štěpí se jim konečky

7 Přirozené přirozenou kvalitu – vlasy jemné, středně jemné, silné, skelné přirozenou nasávací schopnost – nízká, střední, vysoká přirozenou tvárnost – vlasy rovné, tvárné, vlnité, kudrnaté, krepaté Přirozená barva

8 Získané získanou tvárnost – preparace – kudrnaté, vlnité, rovné
barva vlasů – přírodní - chemické získanou zvýšenou nasávací schopnost – chemickým působením na vlasy (preparace, barvení)

9 METODY PRO STANOVENÍ DIAGNÓZY VLASŮ
HMATEM Určujeme kvalitu jemné vlasy na omat hebké, čím silnější tím jsou na omat hrubší OBRÁZEK POUŽIT Z

10 METODY PRO STANOVENÍ DIAGNÓZY VLASŮ
Zrakem Suchý nebo mastný vlas a nasávací schopnost, tvar, barvu Deformaci lebky, jizvy, výrůstky Obrázek použit z:

11 METODY PRO STANOVENÍ DIAGNÓZY VLASŮ
DOTAZEM Použijeme při nejasnosti nebo při ujišťění se v diagnóze ( kdy byla použita barva – jak je to dlouho, zda se jedná o přírodní barvu …) Obrázek použit z:

12 METODY PRO STANOVENÍ DIAGNÓZY VLASŮ
Speciální přístroje, mikroskop Digitální hairtester ( DHT ) je přístroj, který diagnostikuje kvalitu vlasů. Analyzuje jejich pevnost a pružnost a stanoví, jestli jsou vlasy FIL (hydrofilní), tedy ty, které potřebují posílit vnitřní strukturu Použito z:

13 Diagnózu vlasů zjišťujeme u každého zákazníka vždy při rozčesávání vlasů
Dále zjišťujeme: tvar hlavy – zploštění, bulky, propadliny stav pokožky – lisiny, jizvy, bradavice kvalita vlasů

14 Jemné vlasy obrazek google -jemné vlasy 24.10.2013)

15 Suché vlasy

16 Mastné vlasyhttp://www. google. cz/imgres

17 Typologie vlasů – dle barvy obrázek použit z:http://www. google

18 Typologie podle barvy Zrzavé Blond Hnědé Černé Šedé

19 Obrázek použit z :http://www. google. cz/imgres

20 Tvary vlasů Rovný – tzv.mongolský typ
Střední – lehce zvlněný tzv.kavkazký typ Kudrnatý tzv. africký typ

21 Afro styl obrázek použit z:http://www.zerty.cz/afro-paruky 24.10.2013

22 Vlasy dlouhé Na hlavě Vousy Ochlupatění těla

23 Krátké vlasy Řasy Obočí Chlupy v nose Chloupky ve zvukovodu


Stáhnout ppt "Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0619 OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá."

Podobné prezentace


Reklamy Google