Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technologie LCD Panelů. OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technologie LCD Panelů. OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie."— Transkript prezentace:

1 Technologie LCD Panelů

2 OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie pracuje? Aby se krystal rychleji natočil, pustí do něj elektronika po velmi krátkou dobu výrazně vyšší napětí, než které je požadováno pro finální natočení. Poté je toto vyšší napětí sníženo na požadovanou hodnotu a pixel se buď dotočí do správné polohy, nebo se v horším případě vrátí do původní hodnoty.

3 Podsvětlovací trubice

4 TFT (Thin Film Tranzistor) Pro zajímavost si spočítejme kolik tranzistorů má 17" resp. 19" panel s technologií S- IPS. Standartní rozlišení je 1280*1024 = 1 310 720 pixelů s tím, že každý pixel je složen ze tří subpixelů, což dá ve výsledku číslo 3 932 160 tranzistorů, ale ani toto číslo není konečné, protože technologie S-IPS má dva tranzistory na subpixel, takže výsledný počet je 7 864 320! Když vezmeme v potaz, že jsou i panely s rozlišením 1920*1200 využívající tuto technologie, dostaneme se na neuvěřitelné číslo…čítající bez mála 14 000 000 tranzistorů. Není se tedy čemu divit, když sem tam nějaký ten pixel (popř. subpixel) odmítne poslušnost.

5 Technologie TN (Twisted Nematic) Světlo [3] proudící skrz tekuté krystaly [5] (molekuly těchto krystalů jsou ve šroubovitém uspořádání) je natáčeno a díky tomu může procházet přes polarizační desku [2] až na "Film" [6], který zlepšuje pozorovací úhly. Tento stav je klidový (mezi elektrodami [4] není elektrické pole). Z tohoto důvodu vadný pixel svítí (klidový stav je ten, kdy prochází světlo). Horní situace demonstruje stav, kdy je mezi elektrodami [4] elektrické pole. Toto pole "narovnává" většinu tekutých krystalů do jeho směru. Tím, že jsou polarizační desky [2] vůči sobě otočeny o 90 stupňů, zabraňují průchodu světla a pixel tedy nesvítí. 1- Zdroj bílého světla, 2- Polarizační desky, 3- Polarizované světlo, 4- Elektrody, 5- Tekuté krystaly, 6- Film zlepšující pozorovací úhly

6 Technologie MVA (Multi-Domain Vertical Alignment) a PVA (Patterned Vertical Alignment) Horní část znázorňuje subpixel ve vypnutém stavu (světlo jim neprochází). V dolní části se molekuly pootočily a světlo prochází druhým polarizačním filtrem. Mezi elektrodami je elektrické pole a tento subpixel tedy svítí. 1- Zdroj bílého světla 2- Polarizační filtr 3- Polarizované světlo 4- Elektrody 5- Tekuté krystaly

7 Technologie IPS (In-Plane Switching) Na jakém principu je tedy technologie založena? Je to velmi jednoduché. Všechny molekuly [5] jsou v klidovém stavu uspořádány do jedné roviny a subpixel nepropouští světlo [3]. Pokud přivedeme na elektrody [4] napětí, tak se "pouze" molekuly [5] otočí o 90 stupňů a světlo [3] začne subpixel propouštět. 1- Zdroj bílého světla 2- Polarizační desky 3-Polarizované světlo 4- Elektrody 5- Tekuté krystaly 6- Polarizované světlo

8 Porovnání doby odezvy u různých typů výrobní technologie


Stáhnout ppt "Technologie LCD Panelů. OverDrive  K urychlení této odezvy Gray to Gray (šedá-šedá) je nejčastěji použita technologie OverDrive. Jak tato technologie."

Podobné prezentace


Reklamy Google