Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:"— Transkript prezentace:

1 REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník: IV., V./4., 5. Datum vytvoření:2013 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_19

2 Vzdělávací oblast:Svět kolem nás Tematická oblast: Místo kde žijeme Evropa – zajímavá místa Předmět:Vlastivěda Výstižný popis způsobu použití, případně metodické pokyny: materiál vhodný pro výkladovou hodinu, současně práce s mapou, zápis do sešitu Klíčová slova: Evropa, stát, dominanta, turistika, historie, cestovní kancelář, katalog zájezdů Druh učebního materiálu:Powerpointová prezentace

3 . KAM BYCH SE CHTĚL/A PODÍVAT V EVROPĚ?

4 Největším městem EU je krásný a vznešený Londýn.

5 NĚCO MÁLO Z HISTORIE  Londýn je hlavním městem Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.  Je největším městem Británie a také Evropské Unie.  Historie města sahá až do doby římské. První osadu zvanou Londinium založili Římané roku 43 n.l. Asi tak od 19. století se rozrůstající oblasti na obou březích Temže začalo říkat Londýn.

6 SOUČASNOST  Londýn je společně s New Yorkem, Tokiem a Paříží označován za jedno ze čtyř nejdůležitějších měst na světě.  V dnešní době má Londýn se svými předměstími víc jak 10 milionů obyvatel.

7 AVIGNON

8 AVIGNONSKÝ MOST Avignonský most (Pont Saint-Bénezet): o je snad nejznámější památkou a symbolem města, jehož čtyři dochované oblouky (z původních dvaadvaceti) končí v polovině řeky Rhôny. o Je památkou UNESCO. o Také se v Avignonu nachází gotický Papežský palác, obehnaný hradbami, které nechal papež postavit v letech 1335-1364. I majestátní Papežský palác je památka UNESCO.

9 SARDINIE

10 NEPTUNOVA JESKYNĚ Neptunova jeskyně je součástí mysu Capo Caccia.  Celková velikost je přibližně 2500 metrů s několika členitými prostory, jezírky, hlubokými studnami a úzkými tunely.  Uvnitř teče křišťálově čistá voda, která jeskyni dodává úžasný vzhled.  Tento geologický zázrak fascinuje každého, který má to štěstí jeskyni navštívit.  K jeskyni se můžete dostat výletní lodí z města Alghero.

11 MOSKVA

12 SAMOVAR  Jednou ze zajímavostí Ruska je zdobná nádoba na ohřívání vody, zvaná samovar.  Patří k ruské pohostinnosti a objeví-li se ve dveřích návštěva, je první věcí, která se přinese na stůl. I když se s ním setkáte téměř všude, v domácnostech, restauracích i ve vlacích po celém Rusku, posezení u něj je vždy malým obřadem.  Dříve bylo dokonce běžné vozit jej s sebou na cesty.

13

14 BARCELONA

15 SAGRADA FAMILIA  K nejznámějším dílům Gaudího patří chrám Sagrada Familia, symbol města a mistrovské dílo, které dodnes není dokončeno (jeho výstavba stále probíhá, protože je ale financována pouze z darů, práce postupují pomalu).

16 CESTOVNÍ KANCELÁŘ  Cestovní kancelář je firma, která sestavuje a nabízí zájezdy jiným subjektům (zákazník, cestovní agentura).  Je základní provozní jednotkou cestovního ruchu, předmětem její činnosti je zprostředkování, organizování a zabezpečování služeb spojených s cestovním ruchem.  Cestovní kancelář nese plnou zodpovědnost za realizace zájezdů, jež nabízí.

17 ZNÁTE DĚČÍNSKOU CK?

18 CO TO JE NABÍDKOVÝ KATALOG?

19 KATALOG = CIZÍ SLOVO /UTŘÍDĚNÝ SEZNAM, SOUPIS/ KATALOG ZÁJEZDŮ CK:  nabídka zájezdů na jednom místě  SEŠITOVÉ, KNIŽNÍ, INTERNETOVÉ  přináší řadu nových lákavých programů několika typů do všech zemí světa. CK pořádají:  velké okruhy s nejzajímavějšími místy jednotlivých zemí  letecké prodloužené víkendy s návštěvou evropských metropolí  poznávací programy kombinované s pobytem u moře  komfortní plavby s nabídkou služeb all inclusive a s delegátem  exotické cíle – rozšíření nabídky programů po Indii, nově také Alžírsko

20 HTTP://WWW.POZNAVAT.CZ/LONDYN/LONDYN-NEJVETSI- MESTO-EVROPSKE-UNIE HTTP://WWW.POZNAVAT.CZ/CESTOVANI/ZAJIMAVOSTI?PAGE=2 HTTP://WWW.POZNAVAT.CZ/SARDINIE/DECHBEROUCI-KRASY- SARDINIE HTTP://WWW.POZNAVAT.CZ/RUSKO/RUSKO-MA-NEVSEDNI- ZAJIMAVOSTI HTTP://CS.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/SAMOVAR HTTP://WWW.POZNAVAT.CZ/BARCELONA-ZAJIMAVOSTI HTTP://CS.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/SAGRADA_FAM%C3%ADLIA HTTP://CS.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/CESTOVN%C3%AD_KANCEL%C 3%A1%C5%99 HTTP://WWW.DEZKA.CZ [ONLINE] [CIT. 2013-01-03] AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE MGR. VĚRA FLORIÁNOVÁ. ZDROJE:


Stáhnout ppt "REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2852 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:"

Podobné prezentace


Reklamy Google