Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: 19.3.2012 Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: 19.3.2012 Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka."— Transkript prezentace:

1 Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: 19.3.2012 Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka Třídy: 7.B, 7.C

2 Dne 19.3. se třídy 7.B a 7.C šli podívat do čističky odpadních vod. Odjížděli jsme v 11:55 h a za pět minut jsme byli na místě. Po příjezdu nás u ČOV přivítal pan Jiří Kyněra. Vysvětloval nám, kolik m³ proteče za rok ČOV. Dále pak vyvrátil fakt nějakých lidí (i já jsem si to myslel), že Kyjovka teče špinavá s výkaly a bůhvíčím do ČOV a teče odtamtud čistá. Není to tak. V Kyjově je městská kanalizace. Každá část městské kanalizace je navedena do ČOV. Do ČOV v Kyjově přitéká také z obcí Bukovany, Strážovice, Sobůlky a Věteřova. Některá domácnost má i septik. Tam na požádání musí přijet auto a výkaly odsát. Pak jsme se šli podívat na,,kartáče“. Tam se voda filtruje. Hloubka činí 5 m. Poté jsme se šli podívat na,,járek“, který vede z ČOV. Je úplně pročištěný. Po prohlížení,,járku“ se šli obě třídy podívat na,,velín“. Tam jsou dva druhy zaznamenávání. Jedno zastaralé a jedno moderní. To zastaralé je tabulka, to moderní je počítač. Dva počítače. Mně se tato exkurze líbila.

3 ČOV -,,kartáče“ neboli filtr

4

5

6


Stáhnout ppt "Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: 19.3.2012 Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka."

Podobné prezentace


Reklamy Google