Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Severočeské družstvo zdravotně postižených Člen tématické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Severočeské družstvo zdravotně postižených Člen tématické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA."— Transkript prezentace:

1 1. Severočeské družstvo zdravotně postižených Člen tématické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA

2 Sociální podnik Sociální podnik je podle definice podnik, založený k dosahování primárně sociálních cílů. Na druhou stranu sociální podnikání není charita. Vyznačuje se trojím přínosem: • Ekonomickým • Sociálním • Environmentálním (nejen ve vztahu k přírodě, ale i k místu-regionu) Nejdůležitější roli hrají vztahy mezi členy, společníky, zaměstnanci, ale i vztahy navenek: k obci, městu, občanům a institucím. Takovýmto pozitivním vztahům se říká sociální kapitál. Sociální kapitál nelze nikde objednat ani koupit, ten se těžko a dlouho buduje, ale chybami se může rychle ztratit. Přívlastek sociální je chápán ve smyslu podnikání se společensky- obecně prospěšným cílem Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

3 Handicap News Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb. Ve spolupráci s Novou ekonomikou v rámci projektu TESSEA jsme vydali první číslo občasníku věnovanému rozvoji sociálního podnikání v rámci Ústeckého kraje.

4 Představení 1.SDZP 1. Severočeské družstvo zdravotně postižených bylo založeno v létě roku 2003. U zrodu družstva stála skupina lékařů, lidí se zkušenostmi z práce se zdravotně postiženými spoluobčany a několik odborníků z oblasti informačních technologií. V současné době zaměstnáváme přes 100 pracovníků a více než 95% je zdravotně postižených. Spolupracujeme s Národní radou zdravotně postižených, se Sdružením zdravotně postižených ČR, MPSV a Úřady práce v jednotlivých regionech ČR. Jsme členy tématické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA a Svazu českých a moravských výrobních družstev. Jsme držiteli certifikátu systému řízení kvality dle normy ISO 9001:2000. Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

5 Zaměstnanci k 1.1. 2011: Celkem: 104 Z toho OZZ22 OZP66 TZP9

6 Ekonomické údaje 1.SDZP:  základní jmění 60 000,- Kč  obrat za rok 2007 17,553 mil  obrat za rok 2008 22,075 mil  obrat za rok 2009 17,616 mil  obrat za rok 2010 25 mil - reálný plán Zdroje financování:  příjmy ze služeb 60%  příjmy z výroby 10%  příjmy technické odd. 10%  přísp. ÚP na zaměst. 20% Naše měsíční odvody:  odvody měsíčně 200-300 tis.  DPH měsíčně 100-300 tis. Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

7 Obchod 1.SDZP má v katalogu několik desítek tisíc položek zboží a je dodavatelem pro státní i soukromé organizace po celé České republice. Zaměřujeme se především na prodej:  kancelářské, výpočetní a komunikační techniky  kancelářských potřeb a spotřebního materiálu  oblečení s možností potisku  hygienických a úklidových prostředků včetně čistící a průmyslové chemie Většinu položek z naší nabídky si můžete přímo objednat prostřednictvím internetového obchodu na adrese http://shop.1sdzp.cz www.i-tex.cz Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

8 Uspokojíme opravdu každého zákazníka Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

9 Služby Převezmeme kompletní odpovědnost za ucelenou část aktivit společnosti zákazníka. Zajistíme kompletní servis, průběžně doplníme a zapracujeme potřebný personál, postaráme se o osobní a mzdovou agendu. Marketingové služby  Zákaznický telemarketing jako služba komunikačního centra.  pasivní i aktivní telemarketing, informační a objednávkové linky i s využitím bezplatného čísla 800.  Provoz callcenter a dispečerských služeb  Provozujeme callcentrum pro telefonický příjem objednávek kosmetické firmy Oriflame pro celou Českou republiku. Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

10 Výroba ve středisku Šluknov Šicí dílny Kovovýroba Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

11 Slaboproudé montáže Zajišťujeme:  Projekty, dodávky, instalace a servis EZS a EPS  Dodávky, instalace a servis průmyslových a bezpečnostních kamer  privátní telekomunikační systémy, pobočkové telefonní ústředny  kabelážní systémy, sítě LAN, WiFi  Dodávky GPS zařízení Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

12 Bezpečnostní agentura Fyzická ostraha objektů Dálková ostraha objektů (Pulty centrální ochrany) Projekce, montáž a revize EPS, EZS Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob. Systém ONI (střežení vozidel) Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

13 Naše bezpečnostní agentura nikdy nespí Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

14 Vzdělávání V současné době jsou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy akreditovány tyto vzdělávací programy:  Základy obsluhy osobního počítače  Obsluha osobního počítače  Pracovník marketingu Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

15 Obchodní oddělení Zajišťuje:  provoz e-shopů  prodej vlastních výrobků a služeb  přípravu nabídek a výběrových řízení na el. tržištích Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

16 Naše dodávky neustále zrychlujeme. Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

17 Technické oddělení Zajišťuje:  technický provoz společnosti  Servis a revize dodaných zařízení  technická podpora pultů centrální ochrany Činnost technického oddělení významně přispívá k vytváření nových pracovních míst pro naše zaměstnance. Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

18 Naši technici nikdy neztrácejí hlavu Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.

19 Děkujeme za pozornost! 1. Severočeské družstvo zdravotně postižených Riegrova 909/5, 405 02 Děčín Tel.: +420 415 930 480 Fax: +420 415 930 489 Email: info@1sdzp.cz www.1sdzp.cz shop.1sdzp.cz www.i-tex.cz Na všechny dodávky zboží, výrobků a služeb je poskytováno náhradní plnění ve smyslu ustanovení zákona č. 435/2004 Sb.


Stáhnout ppt "1. Severočeské družstvo zdravotně postižených Člen tématické sítě pro sociální ekonomiku TESSEA."

Podobné prezentace


Reklamy Google