Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení 2013/2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení 2013/2014."— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení 2013/2014

2 Program Informace k přijímacímu řízení Rozdání zápisových lístků

3 Zdroje informací www.vejrostova.cz (poradenství – VP)
(legislativa – Sb. zák.) webové stránky škol (k měly školy povinnost zveřejnit informace k přijímacímu řízení) (volná místa po 1. kole) portal. mpsv.cz

4

5

6 Novely Školského zákona
Novela z : Zákon č. 472/2011 Sb. (body – přijímací řízení) Předchozí znění: Zákon č. 561/2004 Sb. a jeho novela v Zákoně č. 317/2008 Sb.

7 Další zdroje informací
Přehled: Atlas škol informační letáky na nástěnce u VP Informační a poradenské středisko ÚP (tel ), Palackého 89

8 Uplatnění – maturitní obory
Nejlepší: elektrotechnické obory, zdravotnictví, výpočetní technika. Nejhorší: management, gastronomie.

9 Uplatnění – výuční obory
Nejlepší: strojírenské obory, polygrafické obory, elektrotechnické obory. Nejhorší: textilnictví, obuvnictví gastronomie, doprava, stavebnictví.

10 Slučování škol v Brně Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola restaurátorská, Brno, Husova 10 a Vyšší odborná škola oděvního designu a managementu a Střední uměleckoprůmyslová škola textilní, Brno, Francouzská (k ) Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 a Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16 (k ) Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 a Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodní, Brno, Jánská 22 (k ) Obchodní akademie,Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola knihovnických, informačních a sociálních služeb, Brno, Kotlářská 9 a Obchodní akademie a Vyšší odborná škola obchodní, Brno, Pionýrská 23 (v roce 2013)

11 Odevzdání přihlášek Obory s talentovou zkouškou:
do 30. listopadu 2013, max. 2 přihlášky 1. kolo: do , max. 2 přihlášky (i ti, kteří podávali přihlášky do oborů s talentovou zkouškou

12 Přihlášky SEVT na České, Některé školy ji mají na vlastních webových stránkách. Za vyplnění přihlášky a její doručení na SŠ odpovídá zákonný zástupce nezletilého uchazeče.

13 Při vyplňování: ZPS = změněná pracovní schopnost nezapomenout na termín přijímací zkoušky u oboru uvést kód i název lékařská prohlídka – u těch oborů, které ji vyžadují (PLP)

14 chování a předměty (i PVP)
IZO školy: vyplňuje se 8. a 9. ročník chování a předměty (i PVP) Postup při odevzdávání: Stačí vyplnit na 1. straně jméno, příjmení, datum narození, na 2. straně chování, předměty a známky a přinést k potvrzení třídnímu učiteli. Třídní učitel vrátí potvrzenou přihlášku žákovi a ten (po doplnění ostatních údajů) ji odevzdá do na SŠ.

15 Možnost přiložit k přihlášce
Potvrzení o umístění v soutěžích (diplomy) Zprávu z PPP (musí být aktuální)

16 Termín přijímacích zkoušek
Přijímací zkoušky – vždy stanoví ředitel střední školy Talentová zkouška do oborů vzdělání s talentovou zkouškou: leden 2014 1. kolo – 22. dubna – 29. dubna 2014

17 Výsledky 1. kola ředitel SŠ odešle vyrozumění nepřijatým žákům, seznam přijatých žáků zveřejní do 3 dnů (nedoručuje se poštou) zápisový lístek odevzdat do 10 pracovních dnů od rozhodnutí o přijetí a není možné ho přenést (s výjimkou přijetí na odvolání)

18 V případě nepřijetí odvolání – odeslat do 3 dnů od doručení rozhodnutí o nepřijetí sledovat: zjistit možnost přijetí na školu, o kterou má žák zájem – zda probíhají další kola přijímacího řízení, je možný libovolný počet přihlášek Další kola – podmínky přijetí přijímacích zkoušek stanoví ředitel školy (není třeba čekat na skončení 1. kola, resp. předchozího kola přijímacího řízení). podat další přihlášky


Stáhnout ppt "Přijímací řízení 2013/2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google