Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tecnomagnete Magnetické upínání nástroje - nový rozměr pro budoucnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tecnomagnete Magnetické upínání nástroje - nový rozměr pro budoucnost"— Transkript prezentace:

1 Tecnomagnete Magnetické upínání nástroje - nový rozměr pro budoucnost
Flexibilita Produktivita Kvalita Bezpečí Kvalita

2 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody :

3 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do času produktivního .

4 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem .

5 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem . 3) Formy jsou upínány bez upínek , které nám čas výměny formy prodlužují .

6 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem . 3) Formy jsou upínány bez upínek , které nám čas výměny formy prodlužují . 4) Upínání forem vyžaduje jen velmi malou spotřebu energie, protože proud protéká pouze během fází MAG/DEMAG.

7 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem . 3) Formy jsou upínány bez upínek , které nám čas výměny formy prodlužují . 4) Upínání forem vyžaduje jen velmi malou spotřebu proudu, protože proud protéká pouze během fází MAG/DEMAG. Dodatečné dotahování upínek na formě po několika cyklech odpadá.

8 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem . 3) Formy jsou upínány bez upínek , které nám čas výměny formy prodlužují . 4) Upínání forem vyžaduje jen velmi malou spotřebu proudu, protože proud protéká pouze během fází MAG/DEMAG. Dodatečné dotahování upínek na formě po několika cyklech odpadá. Absolutně čistý a kontrolovatelný postup, nízké náklady na údržbu.

9 Rychloupínací systém výměny forem u vstřikovacích strojů pro zpracování plastů
nabízí následující výhody : 1) Doba pro výměnu formy je podstatně zkrácena, což přináší přesun neproduktivního času stroje do produktivního . 2) Umožňuje jednoduché upínání forem . 3) Formy jsou upínány bez upínek , které nám čas výměny formy prodlužují . 4) Upínání forem vyžaduje jen velmi malou spotřebu proudu, protože proud protéká pouze během fází MAG/DEMAG. Dodatečné dotahování upínek na formě po několika cyklech odpadá. Absolutně čistý a kontrolovatelný postup, nízké náklady na údržbu. 7) Nejdůležitější výhodou je však rovnoměrné a homogenní rozložení upnutí po celé ploše formy v porovnání s bodovým upevněním na klasické upínky.

10 Nevýhody :

11 Nevýhody : Zmenšení výšky formy u strojů Do 50t o 37 mm na každé straně Od 50t nahoru o 57 mm na každé straně

12 FUNKČNÍ POPIS Velká přídržná síla elektro-permanentního systému je zajištěna řadou čtvercových pólů s rozdílnou polarizací (sever/jih), které jsou uspořádány jako šachovnice. Feromagnetický rám, který póly obklopuje, vede magnetickou sílu na povrch a forma posazená na póly systému QUAD PRESS funguje jako můstek mezi „severními“ a „jižními“ póly, takže magnetický okruh je uzavřen, což nám zajišťuje bezpečné upnutí formy.

13 Čtyři hlavní faktory, které ovlivňují magnetickou upínací sílu :
1) materiál 2) povrch 3) vzduchová mezera 4) aktuální magnetická síla

14 1) Materiál - nejvodivějším materiálem je měkká ocel. - vliv tloušťky materiálu upínacích ploch na nástroji (hloubka magnetizace cca. 20 mm)

15 2) Povrch - velikost magnetického pole - čistota

16 3) Vzduchová mezera Vzduchovou mezerou se rozumí vzdálenost mezi povrchem formy a magnetickou upínací deskou. Intenzita magnetického toku je přímo úměrná vyskytující se vzduchové mezeře

17 4) Aktuální magnetická síla

18 Technické vlastnosti magnetických upínacích desek QUAD PRESS
Magnetické upínací desky jsou použitelné do teploty max 120°C (248°F). - Použitá epoxidová pryskyřice odolává vysokým teplotám. Je nalita mezi póly a ocelový rám, při čemž zůstává asi 2-3 mm pod povrchem magnetů. - To ulehčuje termické rozptýlení a malé termické dilatace. Maximální trvalá provozní teplota je 130°C. - Magnet Neodym je stálý až do provozní teploty 120°C (tím se rozumí kontaktní teplota na magnetické upínací desce při trvalém použití). Příležitostně byly zaznamenány menší magnetické odchylky v důsledku koncentrace teploty, které však opět zmizí, jakmile teplota klesne na normální provozní hodnoty. - Volitelná verze pro vysoké teploty (max. 150°C / 302°F)

19 Euromap 70

20 Euromap 70.1.

21 Multikupplung Systém

22 TECNOMAGNETE S.p.A. Via Nerviano, 31 20020 Lainate (MI) - Italia


Stáhnout ppt "Tecnomagnete Magnetické upínání nástroje - nový rozměr pro budoucnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google