Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aplikace tabelární datazákresy. 5 7 4 5 7 4 5 4 7 = Způsob zadávání dat 9999 je maximální použitelné číslo segmentu v konkrétním okrsku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aplikace tabelární datazákresy. 5 7 4 5 7 4 5 4 7 = Způsob zadávání dat 9999 je maximální použitelné číslo segmentu v konkrétním okrsku."— Transkript prezentace:

1 Aplikace tabelární datazákresy

2 5 7 4 5 7 4 5 4 7 = Způsob zadávání dat 9999 je maximální použitelné číslo segmentu v konkrétním okrsku

3 5 7 8 5 7 8 5 4 7 Chyby v návaznosti dat navíc v tabulce biotopů navíc ve vrstvě bodů =

4 Zákres segmentu = linie + definiční bod

5 Chyby při kreslení kreslení za hranicí okrsku nedotažená hranice segmentu chybějící definiční bod nadbytečný definiční bod (nejednoznačné označení segmentu)

6 Nechtěné smazání hranice okrsku Pokud dojde při práci s liniemi ke smazání části hranice okrsu, není to problém. Zákresy segmentů stačí jednoduše zakončovat za hranicí okrsku. Hranice okrsku bude obnovena při kontrole dat.

7 Stav segmentu 5 7 12 Stav segmentu je hodnota, informující tom, zda byl konkrétní segment po přidělení okrsku mapovateli aktualizován. 0 = segment nebyl aktualizován 1 = segment byl aktualizován hodnotu stavu segmentu lze podle potřeby přenášet do vrstvy bodů a sledovat průběh aktualizace okrsku graficky

8 Nemapované oblasti Zaktualizováno musí být celé území okrsku. Pro oblasti, kde z různých důvodů nelze nebo nemá smysl mapovat biotopy podle katalogu biotopů, se používá fiktivní biotop „-1“.

9 Původní mapové rámy Při aktualizaci okrsku je vhodné odstranit původní mapové rámy a nadbytečné definiční body tak, aby segmenty představovaly logické celky.

10 Drobné segmenty na hranici okrsku Při dělení souvislé vrstvy mapování biotopů na jednotlivé okrsky mohly na hranicích okrsů vzniknout drobné segmenty, které vzledem k celkové přesnosti dat nemají význam. Jejich automatická oprava by byla komplikovaná a proto by měly být odstraněny v rámci aktualizace.

11 Validace a předání hotového okrsku Aplikaci na validaci dat lze použít kdykoli během prací na okrsku. Kontrola dat by měla proběhnout alespoň jednou a to před odevzdáním hotového okrsku Dokončení aktualizace okrsku (nebo jen požadavek na kontrolu dat) se dává navědomí zodpovědným osobám prostřednictvím aplikace „Stav okrsku“. Stejným způsobem může mapovatel zjistit, jestli je okrsek v pořádku, nebo má opravit nalezené chyby.


Stáhnout ppt "Aplikace tabelární datazákresy. 5 7 4 5 7 4 5 4 7 = Způsob zadávání dat 9999 je maximální použitelné číslo segmentu v konkrétním okrsku."

Podobné prezentace


Reklamy Google