Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Profesní vzdělávání zaměstnanců Nové Mosilany, a. s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Profesní vzdělávání zaměstnanců Nové Mosilany, a. s."— Transkript prezentace:

1 Profesní vzdělávání zaměstnanců Nové Mosilany, a. s.
CZ.1.04/1.1.04/

2 Cíl projektu Projekt nám umožní rozšířit a zvýšit kvalifikaci našich zaměstnanců a to v těch nejnáročnějších profesích. Cílem projektu je proškolit 20 zaměstnanců Nové Mosilany, a.s. Projekt probíhá od do

3 Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost
Jsme příjemci podpory z Evropských sociálních fondů Evropské Unie prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Název oblasti podpory: Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků Výše podpory je ,20 Kč

4 Cílová skupina Cílová skupina, kterou zapojíme do projektu jsou naši zaměstnanci, kteří mají buďto pro naši společnost nedostatečnou nebo vůbec žádnou kvalifikaci. Takto dosáhnou kvalifikace i ve velmi náročných profesích. Firma získá vysoce kvalifikované zaměstnance a vyšší konkurenceschopnost na prodejních trzích.

5 Profese projektu Přadlena Snovačka Tkadlec/tkadlena
Nopířka a vyšívačka

6 Klíčové aktivity Pohovor mezi účastníkem projektu, personalistou a vedoucím provozu - seznámení s Novou Mosilanou, a.s. Prohlídka Nové Mosilany, a.s. – prohlídka a seznámení účastníka projektu se všemi operacemi, které jsou do pracovní pozice zahrnuty. Výběr profese – účastník projektu provede po dohodě s personalistou a vedoucím provozu výběr profese, na kterou se proškolí. Testování – účastník projektu projde přijímacím testem manuální zručnosti. Školení

7 Školení Účastník školení se během několika měsíců proškolí pod vedením interního lektora na příslušnou profesi. Po úspěšném proškolení interní lektor provede zhodnocení a školení bude ukončeno. Účastník projektu dostane osvědčení o absolvování školení na příslušnou profesi.

8 Školení na snovárně 1. fáze: osvojení pojmů snování, naučení se rozeznávat zákruty přízí a navazování tkalcovským uzlem, zvládnutí výpočtu spotřeby materiálu a výpočtu nástrku ovin. 2. fáze: naučení se operace přípravy nástrku ovin, samostatné nastrkování a navedení přízí dle rozpisu, zvládnutí obsluhy snovacího stroje a vkládání technických dat osnovy do počítače. 3. fáze: naučení se rozeznávat a opravovat závady při snování, finální přípravu nové osnovy a zvládnutí techniky kontroly kvality snování.

9 Školení na přádelně 1. fáze: osvojení si základních pojmů přádelny, popis stroje, funkci částí stroje při výrobě, nácvik přísuků. 2. fáze: naučení se doplňovat přástové cívky na cívečnici a navedení přástu od vtahovacích a odváděcích válečků přes průtažné ústrojí, vodiče a běžce na prstenci až na tvořící se potáč, osvojení si techniky čištění stroje. 3. fáze: naučení se rozeznávání a opravení závady na stroji a zvládnutí techniky kontroly kvality dopřádání. 4. fáze: osvojení si nácviku a organizaci práce při stahování hotových potáčů, zapřádání stroje a výměny zpracovávané partie na stroji.

10 Školení na tkalcovně 1. fáze: osvojení pojmů na tkalcovně, rozeznání zákruty příze, navazování tkalcovským uzlem a zvládnutí párání tkanin na tkalcovských stavech. 2. fáze: naučení se vyvázat přetrh osnovy i útku a vadný útek vypárat, doplňovat útek na cívečnici, očistit tkalcovský stav. 3. fáze: naučení se tkaní pantů, protahování suků po přitáčení, vyvázat pomocné kraje a opravit hromadné přetrhy osnovy. 4. fáze: naučení se založit novou osnovu přitáčením se stávajícím listovým brdem i zakládání s novým listovým brdem.

11 Školení na vyšívárně-nopírně
1. fáze: osvojení si základních pojmů nopírny a vyšívárny, naučení se odborně párat kraje i konce tkanin, naučení rozeznávání nopků, aby při jejich odstraňování se nepoškodila tkanina. 2. fáze: naučení se rozeznat plátnovou, keprovou a atlasovou vazbu a ovládat přetahový stroj. 3. fáze: osvojení si vyšívání útku do vazby, rozeznání dvojitého útku, zatkané konce, praskance, barevné a listové převrátky, kramle a smyčky a naučí se vyjmenované vady opravit a popsat množství a druh vad do výrobního listu.


Stáhnout ppt "Profesní vzdělávání zaměstnanců Nové Mosilany, a. s."

Podobné prezentace


Reklamy Google