Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ruční posun!!! Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ruční posun!!! Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“."— Transkript prezentace:

1

2 Ruční posun!!!

3 Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“. Již několik let se mi do mysli vkládá otázka, jak naše vláda hospodaří s našimi penězi, penězi nás daňových poplatníků. Prakticky denně se dovídáme jak se vládní úředníci obohacují, a jak se na všech úrovních státní správy krade. Nejde jen o malé peníze, ale o desítky a stovky milionů, které mizí v nenávratnu a když se podaří někoho z krádeže usvědčit, tak je většinou na mizině a nemá nic. Pokud se mu podaří odejít za hranice, tak tam si svých nakradených peněz užívá. Ve čtvrtek jsem se díval na „HYDE PARK,“ kde byla debata o tom, kdo zaplatí ztráty, které vznikly zavedením sKaret. Host pan Bartošek to vyčíslil na částku vyšší jak 3 miliardy. Kdo to zaplatí, zase my daňoví poplatníci. Sice p. Šišku obvinili, ale p. Drábek jen rezignoval. Profesor Pavko mimo jiné napsal: „Kdo způsobí státu škodu, dostane lukrativní trafiku.“ Raději nechci uvádět kolik nás stojí všechny vládní instituce, když jenom úřad vlády, kde se za dva roky vymění deset neschopných nebo zkorumpovaných ministrů a nestydí se stále nazývat vládou rozpočtově odpovědnou, nás daňové poplatníky stojí 676 364 000 Kč. Zdárně se jim ale daří zvyšovat zadluženost naší republiky

4 Bývalý gen. Ředitel ČEZu daroval p. Klausovi juniorovi na jeho školu 100 milionů Kč. Asi na tom byl pan Klaus velmi bídně. Kolik pak daroval na konto „Kuře“ o tom se nepíše. Jistě ten dar byla pro něhojen malá částka, ze svých ne stovek, ale tisícovek milionů, které získal svým působením v ČEZu. Dotační „zločin.“ Bývalý gen. Ředitel ČEZu daroval p. Klausovi juniorovi na jeho školu 100 milionů Kč. Asi na tom byl pan Klaus velmi bídně. Kolik pak daroval na konto „Kuře“ o tom se nepíše. Jistě ten dar byla pro něho jen malá částka, ze svých ne stovek, ale tisícovek milionů, které získal svým působením v ČEZu. Dotační „zločin.“ Bolek Polívka nám to svými dluhy názorně ukázal! Celý ten projekt pensionu a wellness centra stál 32 milionů, z toho 24 milionů hradila Evropská Unie. Zbytek Bolek Polívka dluží a nechce zaplatit. Proboha proč? To je ta věc skutečně tak potřebná? Ať na to nahlížím z jakéhokoliv úhlu, tak vidím jenom zápor a nesmysl. Nejsem sám, jak zde již mnohokrát zaznělo. Ale já půjdu dál než mí kolegové. To není o dobrém, nebo lepším podnikání. To je o dobrých známých, případně o schopnosti napsat vhodný podnikatelský projekt, aby se ty peníze EU dostaly. Nechci spekulovat, že jde o uplácení příslušného úředníka. A je jedno, že třeba u Bolka Polívky vaří špatně, personál je nepříjemný – neříkám, že to tak je – ale i kdyby to bylo, tak wellness bude stát, protože to zaplatí EU, bez ohledu na to, jestli je Bolek Polívka dobrý, nebo špatný podnikatel. Ti ostatní teď mohou právě kvůli těm penězům z EU třeba i zkrachovat. Kdyby si to postavil za své peníze, které si podnikáním vydělal, tak nelze říci ani ň, ale takhle se musí jen říci velké FUJ!

5 . Ale vraťme se k nám. Na webu „Vysočanští“ je rozsáhlá debata o tom jak se na obci hospodaří, jak se rozdělují peníze. Doporučuji se také podívat na rozpočet do kapitoly „Zastupitelstvo,“ kde se v roce 2012 vyplatilo zastupitelům 826.000 tis. Kč. Následuje „Činnost místní správy,“ kde se loni vyplatilo 995.000tis. Kč. To činí celkem 1, 821.000. V roce 2013 si naši radní přidali, asi s ohledem na inflaci a v návrhu rozpočtu mají pro zastupitele 831.000 Kč a na činnost místní správy již 1,125.500 Kč. Trochu s tím kontrastuje částka „Pomoc zdravotně postiženým a chronicky nemocným ve výši 2.000 Kč.“ Jak je vidět, tak na ně nezapomněli. (Ostatní kapitoly jsem raději přešel, protože jak napsal pan Kala ve svém příspěvku „Zamyšlení,“ zvedlo by mi to u některých kapitol ze židle a mne bolí nohy, tak jsem toho raději nechal). Takže denně zaplatíme z našich daní za správu a zastupitele v naší obci 5.360 Kč. (je to málo, nebo moc ???). Kde jsou ty časy, když zastupitelé brali svou funkci bezplatně s tím, že chtějí pro svou obec něco udělat. V současné době je to na těch vyšších funkcích všechno jen o penězích, zda na tu práci mám, nebo nemám nevadí, hlavně, když je to dobře zaplaceno. Takže, se ptám, jako náš „Zlatý Slavík,“ Pane Bože za co, za co ???? Kdy se tato situace zlepší ??? Jsem zvědav na komentář uznávaného politického komentátora pana Petra Skácela. A.J.

6


Stáhnout ppt "Ruční posun!!! Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“."

Podobné prezentace


Reklamy Google