Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV.  našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV.  našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní."— Transkript prezentace:

1 BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV

2

3

4  našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní učebnu“, kde by se svými žáky pozorovali ekosystém jezírka a skalní rostlinky Koutek bude využíván k relaxaci, ale i jako přírodní učebna.

5 1. Diskuse s Mgr. Schenkem nad tím, jak je třeba upravit jezírko k chovu ryb. Pro kladnou údržbu a úspěšné fungování jezírka je potřeba pořídit a odborně instalovat i kompletní filtrační set (filtr 4000 Kč, čerpadlo 2000 Kč, UVC lampa 200 Kč, odborná instalace 4500 Kč), bude třeba i vybavení pro zazimované rostliny (akvárium 4000 Kč, filtrace a ostatní 2000 Kč)

6 2. Rozmyslet, jaké rostliny koupíme. Je třeba koupit vodní rostliny, ale i trvalky na skalku. Na jejich koupi (včetně ozdobných keramických květináčů) máme celkem 8000 Kč. Příklad: trvalky na skalku, rostlinky do jezírka a kolem něho (rákos, leknín růžový a žlutý, voďanka, ostřice, mařice, kosatec, kalatka, orobinec, chrastice, puškvorec, sítina, šípatka).

7 3. Rozmyslet, jaké živočichy koupíme. Na jejich nákup máme 3000 Kč. Mohli by to být: ryby (závojnatka, karas, koi kapr) a měkkýši (plovatka bahenní, okružák ploský).

8 4. Vymyslíme a umístíme informační cedule k jednotlivým rostlinám a živočichům. Na těchto cedulích by neměly chybět základní informace o organismech včetně různých zajímavostí. Cedule budou pak pomáhat žákům při studiu v Přírodní učebně. Na výrobu cca 10 cedulí máme 4500 Kč.

9 5. K úpravě atria samozřejmě potřebujeme i nářadí (rýče, konve, lopaty, lopatky, koště, pracovní rukavice, podběráky, sítě…) – na koupi máme 1000 Kč. Dalších 1000 Kč máme na koupi zahradního substrátu, keramzitu a kamínků na skalku.

10 6. Aby byl koutek příjemný na odpočinek a také mohl sloužit jako Přírodní učebna, je potřeba koupit lavičky. Máme na ně 13 000 Kč.

11 7. Během projektu proběhne projektový den: „O poklad jezerní královny“, pro který vymyslíme disciplíny, rozdělíme si jednotlivá stanoviště, navrhneme skupinky soutěžících spolužáků, navrhneme diplomy a pracovní listy). Náklady na pořádání projektového dne a výuky v Přírodní učebně (nákup pomůcek, tisk pracovních listů, věcné ceny…) nás vyjde na 4500 Kč.

12 8. Každý správný projekt potřebuje medializaci, aby se o naší skvělé práci vědělo. Důležitá je i evaluace projektu, kdy se formou dotazníků a rozhovorů zeptáme svých spolužáků, zda se jim projekt líbil a co by na něm případně pro příště vylepšili. Na kopírování infoletáků a evaluačních dotazníků, pořizování fotodokumentace a medializace máme 2500 Kč.

13


Stáhnout ppt "BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV.  našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní."

Podobné prezentace


Reklamy Google