Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak předejít nehodám motocyklistů?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak předejít nehodám motocyklistů?"— Transkript prezentace:

1 Jak předejít nehodám motocyklistů?
Co dělají špatně?

2 České osobnosti motocyklismu
František Šťastný se narodil , v Kochánkách nad Jizerou, a zemřel Je nejslavnějším Českým motocyklovým závodníkem. Dokázal 5krát zvítězit v mistrovství Československa a v mistrovství světa dosáhl několikrát celkového umístění na 4 místě a dokonce i na 2. Začínal už v 15 letech na kole a poprvé závodil na motocyklu DWM, na jaře U diváku dosáhl velké popularity a objevoval se i na titulních stránkách.

3 Karel Abraham se narodil 2
Karel Abraham se narodil v Brně a je současným nejlepším Čechem v mistrovství světa. Začal jezdit v roce 2001, v roce 2004 byl bronzový na mistrovství České republiky do 125cm , v roce 2005 začal jezdit v MS, kde získal prvních 8 bodů, v roce 2007 se už stěhoval o třídu výše, kde letos končí a jako první Čech v historii bude jezdit v „Královské kubatuře“ Moto GP. V Moto2 se rozloučil fenomenálním způsobem, když zvítězil, a to se zraněním, v GP Valencie a umístil se na celkovém 10 místě. V současné době testuje motocykl Ducati pro příští sezónu v Moto GP.

4 Lukáš Pešek se narodil 22. 11 1985 v Praze
Lukáš Pešek se narodil v Praze. Na motocyklech začal jezdit už ve 3 letech, v roce 2002 vyhrál mistrovství České republiky do 125cm. Ve stejné kubatuře začal jezdit mistrovství světa a dokázal dvakrát urvat 1 místo. Díky výborným výsledkům se dokázal probojovat na průběžné 6 a 4 místo. Po báječné sezóně mu bohužel uteklo 3 průběžné místo o 11 bodů. Po přestupu do kategorie Moto2 se nedařilo a byl vyhozen, kvůli neodpovídajícím výkonům.

5 Bezpečnostní prvky V dnešní době existuje spousta bezpečnostních prvků pro motocyklisty, od obyčejné přilby až po vyztužené rukavice a „páteřáky“, které dokáží zachránit život Problém je, že spoustě motocyklistů je to jedno a nejezdí ani s přilbou, proto bych zpřísnil nároky na bezpečnostní prvky a zvýšil pokuty za jejich neužívání.

6 Zákony Dalším problémem je, že motocyklisti často nedodržují zákony. Například jezdí nepřiměřenou rychlostí, pijí před jízdou… Tento problém by se dal také jednoduše řešit. Nasadit více policistů a zpřísnit kontroly.

7 Lehkomyslnost Motorkáři často a rádi „machrují“. To znamená že se často staví na zadní, prudce brzdí, poušťejí se řidítek a dělají spoustu dalších šíleností. Nebo také svůj motocykl špatně udržují a to může vést i ke smrtelné nehodě. Jak řešit tento problém, mě nic moc nenapadá, snad jen zpřísnit pokuty za tyto prohřešky.

8 Alkohol, drogy a jiné omamné látky
Spousta mužů rádi pijí alkohol, někteří spadnou k drogám a k jiným omamným látkám. V tomto stavu by samozřejmě neměli sedat za volant, v tomto případě za řidítka . Tohle už záleží na povaze člověka a řešit se to nedá nijak. To by musel mít každý motocyklista nějakou osobní ochranku a to opravdu nejde.

9 Rychlost O tomto problému už jsem krátce pojednával, ale podíváme se na něj lépe. Rychlost je vášní snad každého muže, a proto spousta mužů překračuje povolenou rychlost. Jak to řešit? Například snížit ceny pronájmu závodních okruhů. Každý normální muž si zajezdí raději na okruhu, kde můžu jet jak chce.

10 Proč? Proč lidé riskují své životy kvůli hloupé zábavě?
Proč se dostatečně nechrání? Proč pijí a berou drogy a pak sedají za volant? Proč dříve konají a až pak přemýšlí? Proč se poučí až po zranění? Proč se tak chovají? Je to jen otázka lidské povahy a důkaz toho, že lidé nejsou dokonalí… Odpovědi vyvolávají jen další otázky.

11 Křížovka na závěr  123456 1 Španělský hrdina oděný v černém
2 Když se zraníme, vyléčí nás _________ 3 Znamení zvěrokruhu od 22.6 do 22.7 4 Název televizní stanice 5 V 8 hodin nám začíná __________ 6 Tuto prezentaci jsem zpracoval na přístroji, který se jmenuje _________ Tajenka: Co je pro člověka nejvzácnější? ____________________ ___ 123456

12 Člověk sice žije jen jednou a říká se že si má užívat života plnými doušky, ale nezdá se vám zbytečné užívat si 25 let a pak se zabít na motorce?

13 Milan Vymlátil, IX.A ZŠ Mohelnice, Vodní 27


Stáhnout ppt "Jak předejít nehodám motocyklistů?"

Podobné prezentace


Reklamy Google