Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013"— Transkript prezentace:

1 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013
Regata se uskuteční v termínu od do Regata „Pou Mande“ je pořádaná v souostroví Malých Antil v  Karibském moři. Samotná plavba se uskuteční v oblasti návětrných ostrovů. Po dobu 14 dnů se bude regata pohybovat mezi Martinikem a Grenadou. Regata se uskuteční na jednotrupých lodích, ale i na katamaránech. Ostrov Martinik je ideálním místem pro start regaty, která se bude dále přesouvat jižně na Svatou Lucii, Svatý Vincent. Tato část ostrovů je převážně sopečného původu a plachtění na pasátových větrech je nenáročné, ale zároveň velmi rychlé. Pasátové větry vanou od Evropy a v oblasti Karibského moře dosahují síly až uzlů. Poté se regata přesune jižně na ostrovy Grenadines, zejména na Bequia, Mayreau, Tobago Cays a Union Island. Regata bude rozdělena na 8 etap o celkové délce 250 námořních mil, jednou z etap bude i noční přeplavba. DOPRAVA : letecky z Prahy na Martinik s přestupem v Paříži. Odlet je v ranních hodinách a letadlo dosedá na mezinárodní letiště Lamentin na Martiniku v odpoledních hodinách. Na letišti na nás bude čekat autobus, který nás zaveze do městečka Le Marine vzdáleného od letiště cca 40 km. Po příjezdu do mariny, na Vás již budou čekat připravené jachty, které se Vám stanou na 14 dní domovem. Sobotní večer bude určen pro odpočinek po náročném letu a aklimatizaci místnímu podnebí. Večer lze trávit v nějaké místní restauraci nebo baru nabízející živou kapelu hrající reggae. Marina nabízí veškeré vybavení (sprchy, toalety, restaurace, supermarket). V neděli dopoledne proběhne převzetí lodí od charterové společnosti, zjištění a nahlášení všech závad. Před odpoledním vyplutím bude ještě dostatek času na nákup nezbytného proviantu na plavbu. Odpoledne se pak společně přesuneme do zátoky u městečka Sainte-Anne. Sainte-Anne je nejjižněji položeným městečkem na Martiniku a je obklopeno křišťálově čistým mořem s prostornými plážemi s bílým pískem. Volný čas lze trávit koupáním, šnorchlováním nebo návštěvou malebného městečka, které nabízí nejen bary a restaurace, ale i spoustu krámků se suvenýry. Zátoka je ideálním místem pro seznámení se s lodí a k přípravě na start první etapy. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:

2 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013 HARMONOGRAM A ČASOVÝ PLÁN REGATY
– odlet z Prahy – převzetí lodí – příprava na vyplutí – první etapa závodu – 30 M cca 5 hod. plavby – volný den – druhá etapa závodu – 35 M cca 6 hod. plavby – třetí etapa závodu – 15 M cca 3 hod. plavby – čtvrtá etapa – 25 M cca 6 hod. plavby – pátá etapa – 25 M cca 5-6 hod. plavby – volný den – šestá etapa – 25 M cca 6 hod. plavby – volný den – sedmá etapa – noční plavba – 65 M – volný den – osmá etapa – 30 M cca 5 hod. plavby – předání lodí, odlet do Prahy Den pondělí V 10:00 odstartuje první etapa závodu z nejjižnějšího cípu Martiniku. Před vyplutím proběhne informativní schůzka a společně vyplujeme ze Sainte-Anne na start první etapy závodu, který bude ještě upřesněn pořadatelskou lodí. Trasa bude směrována jižně na ostrov Svatá Lucie a cíl bude na severním cípu tohoto ostrova, v zátoce Rodney Bay. Předpokládané připlutí okolo 14:00. Po ukončení etapy poplujeme společně na jižní část ostrova, kde zakotvíme v zátoce u města Soufriere přímo pod dvojvrcholem Velký a Malý Piton, které jsou hlavní dominantou ostrova. Zde bude nutné vyřídit povinné celní formality (povolení k plavbě v místních vodách a vstup na ostrov). Kancelář je otevřena pouze od 8:00 do 17:00. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:

3 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013
Den 2. - úterý Tento den bude volný a je možné ho strávit celý den na souši. Soufriere je nazýváno duchovním centrem ostrova a tvoří protiklad turistickým lákadlům na severu ostrova. Město nabízí staré stavby, některé se stále dochovaným dřevěným zdobením. Hlavní lákadla této oblasti však leží za hranicemi města. Sulphur Springs – sirné vývěry, na kterých byly vybudovány termální minerální lázně. Můžete si tak vychutnat malé horké bazénky uprostřed tropické bujné vegetace s koktejlem v ruce. Dále je možné navštívit usedlost Morne Coubaril, která se nachází necelý kilometr od Soufriere. Zde je možné si prohlédnout stále činnou kakaovou a kokosovou plantáž a dozvědět se něco o původním životě na plantážích. Přibližně 20 min. chůze na jih od městečka, Vás zanešená pobřežní silnice dovede na tichou neudržovanou pláž Malgetout, která má výborné podmínky pro šnorchlování. Pokud budete pokračovat dále do strmého kopce, cesta Vás zavede k vodopádu, kde si můžete dát sprchu horké vulkanické vody Den 3. - středa Tento den nás čeká druhá etapa závodu. V 9:00 společně vyplujeme ze Soufriere směrem na jižní cíp ostrova, kde bude dle pokynů pořadatelské lodě odstartovaná druhá etapa směrem na ostrov Svatý Vincent. Poplujeme kolem sopky Le Soufriere a malebného městečka Chateaubelair a závod bude ukončen u útesu Dark Head, kde bude již čekat pořadatelská loď. Poté společně poplujeme do zátoky Wallilabu – poklidná zátoka lemovaná pláží s černým pískem ohraničená vysokými útesy a skalní branou. Natáčely se zde některé záběry z filmu Piráti z Karibiku a doposud se zde dochovalo několik kulis, které jsou i nadále využívány místními domorodci. V této zátoce žije pouze několik místních domorodců, ale dá se zde prožít velice zajímavý večer. Pro plavbu po Grenadínách je potřeba vyřídit další nutné celní nezbytnosti Den 4.- čtvrtek Ráno společně vyplujeme na jižní cíp ostrova, kde zakotvíme poblíž hlavního města Kingstown. Toto je jedno z posledních míst v karibské oblasti, na kterém docházelo k překupování otroků a je proslulé velkým počtem tržišť. Na ostrově je možné navštívit Botanickou zahradu, která byla založena již v roce Velmi zajímavý pohled na Kingstown a jeho okolí nabízí pevnost Charlotte s 34 děly stojící ve výběžku severní části zálivu. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:

4 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013
Pevnost byla dokončená v roce Uvnitř pevnosti naleznete malby, které vyobrazují historii tohoto ostrova. V 15:00 odstartuje třetí etapa závodu, která bude směřovat na ostrov Bequia. Naším cílem bude severní zátoka Admiralty Bay. Tuto zátoku si k osobní návštěvě několikrát vybrala i královna Elizabeth a domorodci si této návštěvy doposud velmi váží. Ostrov Bequia se nám stane na dva večery příjemnou základnou. Den 5. - pátek Ostrov Bequia je ideálním místem pro start další etapy závodu. Již čtvrtá etapa závodu bude odstartovaná v 10:00 a zavede nás na okružní plavbu kolem ostrova s cílem v té samé zátoce v jaké byl závod odstartován. Předpokládaný návrat zpět do zátoky je v odpoledních hodinách. Zbytek volného odpoledne lze trávit koupáním, příjemnou večeří v místních restauracích a poté návštěvou nějakého rušného baru s  muzikou. Bequia je poslední karibský ostrov, kde je stále povolen lov velryb, pouze však dva kusy ročně. Lov velryb je tradiční rituál, který si nenechá ujít jediný místní domorodec. Den 6. - sobota Po čase stráveném v příjemném jachtařském centru návětrných Antil se přesuneme dále na jih blíže ke korálovému moři. Pátá etapa regaty bude opět odstartovaná v 10:00 v zátoce Admiralty Bay s cílem na ostrově Mayreau. Mayreau je málo osídlený ostrůvek s jedním malým městečkem, které nabízí několik málo restaurací. Od kamenného kostela postaveného nad malebným městečkem je nádherný výhled na Tobago Cays. Večer je možné strávit v restauraci nebo na pláži s klidnou průzračnou vodou a bílým pískem. Den 7. - neděle Nedělní den si zpříjemníme plavbou z Mayreau na jedno z nejkrásnějších míst v Karibiku zvané Tobago Cays. Zhruba po hodině plavby se před námi otevře nádherná scenerie korálových prstenců, neuvěřitelně průzračné tyrkysové moře a všude se převalující vlny. Tobago Cays je souostroví pěti malých neobydlených ostrovů - Petit Rameau, Petit Bateau, Baradol, Petit Tobac and Jamesby. Tato oblast byla v roce 1997 vyhlášena národním parkem. Jachty zakotvíme přímo u korálových hlav v hloubce tří metrů a strávíme zde celý den a noc.. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:

5 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013
Je možné se koupat a potápět jak na bezpečné straně korálového útesu, tak i na návětrné straně Atlantického oceánu. Místní domorodci nám budou nabízet čerstvé ryby a langusty, které je možné si zakoupit a připravit k večeři. Den 8. - pondělí V 9:00 vyplujeme ze zátoky Tobago Cays zpět na severní výběžek ostrova Mayreau. Zde přibližně okolo 10:00 odstartuje šestá etapa závodu kolem ostrova Union Island s cílem na krásném ostrově Palm Island. Po ukončení závodu přeplujeme na ostrov Union Island, kde zakotvíme ve městečku Clifton (cca 30min plavby). Clifton působí dojmem sněti nepřehledných uliček, ale vyzařuje z něj energie. Jen málo turistů zde zůstane přes noc což má zvláštní vliv na město, které vypadá turisticky přitažlivě, ale večer se stane všedním městem, kde se dá prožít velmi zajímavý večer. Záleží však na náladě místních domorodců a jejich kapel. Den 9. - úterý Tento den bude opět určen ke koupání a šnorchlování v oblasti korálových ostrůvků. Přesuneme se na ostrůvky Petite St. Vincent, Petite Martinique. Zde zakotvíme a společně strávíme noc. Den 10. – středa Bohužel se nachýlil čas návratu a mi se musíme vydat zpět na sever směr Martinik. V dopoledních hodinách opustíme korálové ostrůvky a vydáme se směr ostrov Mayreau (cca 3 hodiny plavby). A co by to bylo za regatu pokud by jsme neuskutečnili alespoň jednu noční plavbu. Sedmá etapa závodu odstartuje okolo 21:00 s cílem na ostrově Svatá Lucie u města Soufriere. Trasa bude upřesněna před vyplutím. Den 11.- čtvrtek Připlutí na jižní část Svaté Lucie se předpokládá v brzkých ranních hodinách. Cílem této etapy budou opět dvojvrcholy Pitons. Po malém odpočinku se opět vydáme podél pobřeží ostrova na sever, kde zakotvíme v zátoce Rodney Bay. V průběhu cesty je možné zakotvit v zátokách a osvěžit se koupáním nebo studeným koktejlem v některém z barů. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:

6 KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013
Rodney Bay je veliký chráněný záliv a kotví se zde na kotvách. Na člunu se lze dostat do zátoky a posedět v místních restauracích. Den 12.- pátek Závěrečná osmá etapa závodu bude odstartovaná v 10:00. Zbývá nám posledních 35 nM na ostrov Martinique, do zátoky St. Ann. Zde proběhne závěrečný večírek se slavnostním vyhlášením vítězů karibské regaty Jachty se musí vrátit v ranních hodinách a to okolo 8 00 hod ráno. Den 13.- sobota Tento den je určen k předání jachet a k případnému vyřízení ztrát či závad vzniklých během plavby. Do mariny je nutné se vrátit v ranních hodinách. Odpoledne bude přistaven autobus a společně se přesuneme na letiště, kde už na nás bude čekat letadlo, které nás dopraví zpět do Prahy. Carib Yacht Sailing s.r.o. Ing. Pavel Strašil Šeříkova 32, Brno Tel.: Yachtcharter s.r.o. Ing. Jiří Zindulka Jana Růžičky 1234, Praha 4 Tel.:


Stáhnout ppt "KARIBSKÁ REGATA „POU MANDE“ 2013"

Podobné prezentace


Reklamy Google