Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1 ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.0961
Přírodopis Č. DUMu: VY_32_INOVACE_11_zvířata v ZOO Jméno autora: Pavla Zajdová

2 Anotace: Prezentace je určena žákům 6. tříd ZŠ praktické
Anotace: Prezentace je určena žákům 6. tříd ZŠ praktické. Zábavnou formou umožňuje žákům získávání a procvičování znalostí o zvířatech jiných kontinentů. Lze vytisknout i jako pracovní list. Doba vytvoření vzdělávacího materiálu – únor 2012.

3 ZVÍŘATA V ZOO

4 1. Najdi v osmisměrce všechna uvedená zvířata a napiš, co se skrývá v tajence.
L E V H A R D I T Y G N Z Š O P C CH S K B M Ý Á U Č Ň TUČŇÁK TYGR LEV HAD KLOKANI ZEBRA LAMA HROCH LEVHARD KROKODÝL OPICE GEPARD SLON Tajenka:

5 ŘEŠENÍ: 1. Najdi v osmisměrce všechna uvedená zvířata a napiš, co se skrývá v tajence. L E V H A R D I T Y G N Z Š O P C CH S K B M Ý Á U Č Ň TUČŇÁK TYGR LEV HAD KLOKANI ZEBRA LAMA HROCH LEVHARD KROKODÝL OPICE GEPARD SLON Tajenka: LEŠNÁ

6 2. Uhodni podle popisu, o které zvíře se jedná.
Pocházím z Afriky, patřím mezi kočkovité šelmy, jsem silný a velký, živím se masem a žiji ve smečce. Jsem považován za krále všech zvířat. Kdo jsem? Vypadám jako medvědokočka. Žiji v Číně a i když jsem všežravec, nejčastěji se živím výhonky bambusů. Patřím k ohroženým druhům. Kdo jsem? Mám rád zimu, proto mě najdete na pólu. Patřím mezi ptáky, i když nelétám. Živím se hlavně rybami, pro které se potápím. Mám rád společnost a vypadám jako bych byl oblečen v uniformě. Kdo jsem? Žiji v Austrálii, patřím mezi vačnatce a jsem býložravec. Pohybuju se pomocí skákání a o své děti pečuju ve vaku, který mám na břiše. Kdo jsem? Žiji na severu Ameriky, Kanady, jsem velká šelma, ale živím se vším – nejraději mám ryby, ale i větší savce - losy, jeleny nebo bizony. Jsem spíše samotář a vyskytuju se i v některých amerických národních parcích. Mí předci pochází ze Severní Evropy a Asie. Kdo jsem?

7 2. Uhodni podle popisu, o které zvíře se jedná.
ŘEŠENÍ: 2. Uhodni podle popisu, o které zvíře se jedná. Pocházím z Afriky, patřím mezi kočkovité šelmy, jsem silný a velký, živím se masem a žiji ve smečce. Jsem považován za krále všech zvířat. Kdo jsem? LEV Vypadám jako medvědokočka. Žiji v Číně a i když jsem všežravec, nejčastěji se živím výhonky bambusů. Patřím k ohroženým druhům. Kdo jsem? PANDA Mám rád zimu, proto mě najdete na pólu. Patřím mezi ptáky, i když nelétám. Živím se hlavně rybami, pro které se potápím. Mám rád společnost a vypadám jako bych byl oblečen v uniformě. Kdo jsem? TUČŇÁK Žiji v Austrálii, patřím mezi vačnatce a jsem býložravec. Pohybuju se pomocí skákání a o své děti pečuju ve vaku, který mám na břiše. Kdo jsem? KLOKAN Žiji na severu Ameriky, Kanady, jsem velká šelma, ale živím se vším – nejraději mám ryby, ale i větší savce - losy, jeleny nebo bizony. Jsem spíše samotář a vyskytuju se i v některých amerických národních parcích. Mí předci pochází ze Severní Evropy a Asie. Kdo jsem? MEDVĚD GRIZZLY

8 3. Urči, do kterého kontinentu patří následující zvířata.
EVROPA ANTARKTIDA ASIE AMERIKA AFRIKA AUSTRÁLIE

9 3. Urči, do kterého kontinentu patří následující zvířata.
ŘEŠENÍ: 3. Urči, do kterého kontinentu patří následující zvířata. EVROPA ANTARKTIDA ASIE AMERIKA AFRIKA AUSTRÁLIE

10 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky dostupné z WWW: <


Stáhnout ppt "ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google