Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"— Transkript prezentace:

1 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 16 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Finanční gramotnost Vzdělávací obor: Spotřebitelský úvěr Tematický okruh: Finanční gramotnost VII. – IX. třída Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/

2 Metodika: Na jednotlivých listech jsou vysvětleny základní pojmy spojené s probíraným tématem Spotřebitelský úvěr. Na závěr výkladových listů je kontrolní test, na kterém si vyučující ověří zda žáci dané učivo správně pochopili.

3 SPOTŘEBITELSKÝ ÚVĚR

4 Spotřebitelské úvěry:
Jsou v ČR nabízeny jak bankovními tak nebankovními institucemi na krytí nejrůznějších nepodnikatelských potřeb klientů. Slouží především k nákupu zařízení a vybavení domácnosti, na koupi spotřební elektroniky, na pořízení, rekonstrukci nebo modernizaci bytu či rodinného domu, na nákup dovolené, koupi automobilu apod.. Pokud je úvěr čerpán jako neúčelový, může jej klient využít k libovolnému účelu.

5 Podmínky k získání úvěru:
Podmínky získání úvěru jsou často velmi jednoduché a lákavé – stačí věk nad 18 let, české občanství nebo trvalý pobyt na území ČR. Vždy je ale potřeba dobře zhodnotit veškeré podmínky a hlavně schopnost do budoucna úvěr splácet, aby nedocházelo k platební neschopnosti a předlužování.

6 Doba splatnosti: Doba splatnosti je různá většinou se pohybuje od 6ti – 72 měsíců. Lze ale sjednat i úvěry s dobou splatnosti 1 měsíc, nebo 120 měsíců. Výše úrokové sazby: závisí na typu úvěrů, na době splatnosti úvěru, případně i na jiných okolnostech, které banka při stanovení výše úrokové sazby zohledňuje. V současné době se úroková sazba spotřebitelských úvěrů pohybuje obvykle v rozpětí od 8,5 % - 15,9 % ročně.

7 Kontrolní test: Co stačí splnit, abyste si mohli zažádat o spotřebitelský úvěr Jaká je většinou doba splatnosti? K čemu slouží především spotřebitelský úvěr?

8 Řešení: věk nad 18 let, české občanství nebo trvalý pobyt na území ČR. většinou se pohybuje od 6ti – 72 měsíců. Slouží především k nákupu zařízení a vybavení domácnosti, na koupi spotřební elektroniky, atd..

9 Zdroje: 1) http://www.spotrebitelsky-uver.net/
2) BD_%C3%BAv%C4%9Br


Stáhnout ppt "III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"

Podobné prezentace


Reklamy Google