Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Př 1: Kulka o hmotnosti 8 g dopadne na dřevo rychlostí 500 m/s a zaryje se do hloubky 8 cm. Určete průměrnou sílu, kterou dřevo brzdilo kulku. Jak tlusté.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Př 1: Kulka o hmotnosti 8 g dopadne na dřevo rychlostí 500 m/s a zaryje se do hloubky 8 cm. Určete průměrnou sílu, kterou dřevo brzdilo kulku. Jak tlusté."— Transkript prezentace:

1 Př 1: Kulka o hmotnosti 8 g dopadne na dřevo rychlostí 500 m/s a zaryje se do hloubky 8 cm. Určete průměrnou sílu, kterou dřevo brzdilo kulku. Jak tlusté dřevo by kulku zpomalilo na rychlost 50 m/s? Př 2: Jakou práci musíme vykonat při roztlačení vozíku o hmotnosti 20 kg na rychlost 9 km/hod, když se zároveň zvýšilo jeho těžiště o 3 m? Tření a odpor neuvažujeme. Př 3: Jáma tvaru válce má poloměr 1 m. Její hloubka je poté 3 m. Jakou minimální práci vykonali dělníci, když tuto jámu kopali? Hustota hlíny je 1800 kg/m3.


Stáhnout ppt "Př 1: Kulka o hmotnosti 8 g dopadne na dřevo rychlostí 500 m/s a zaryje se do hloubky 8 cm. Určete průměrnou sílu, kterou dřevo brzdilo kulku. Jak tlusté."

Podobné prezentace


Reklamy Google