Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"— Transkript prezentace:

1 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Vyjmenovaná slova po B

2 Základní informace Škola: ZŠ Brno, Měšťanská 21
Autor: Mgr. Paroulková Lenka Předmět: Český jazyk a literatura Anotace: Prezentace je určena k procvičení učiva „Vyjmenovaná slova po B“ ve 3. ročníku. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

3 Metodický pokyn Popis práce s materiálem
č. 4 – Žáci vyhledají a barevně vyznačí ukrytá vyjmenovaná slova po B. č. 5 – Žáci doplňují správná i/y a zdůvodňují. č. 6 – Žáci vybírají vhodné tvary slov být, bydlit, obyvatel a doplňují je do neúplných vět. Materiál je určen pro práci s interaktivní tabulí a tablety Očekávání a cíle Procvičení učiva „vyjmenovaná slova po B“.

4 Vyhledejte ve čtyřsměrce všechna vyjmenovaná slova po B.
I Ř P Ý X K Á N D R Í Č J Z

5 Doplňte Y,Ý/I,Í a zdůvodněte.
B_l b_ch rád, kdyb_chom měli chalupu na vekově a mohli pob_vat jinde než v našem b_tě. Mohli b_chom tam trávit soboty a neděle a b_vat tam o prázdninách. Tatínek řekl, že mám b_t hodný a pěkně se učit, ab_ mi mohl moje přání jednou vyplnit.

6 Doplňte tvary slov: být, bydlit, obyvatel.
Mach a Šebestová ______________ žáky 3.B. ______________ v jednom starém domě a chodili spolu do školy. Jeden bez druhého ________ neudělali ani krok. Další ____________ domu __________ paní Kadrnožková se psem Jonatánem. V domě __________ i paní Cibulková s kočkou Micinkou. Když se všichni potkali na schodech, ___________ z toho pěkný cirkus.

7 Zdroje Archiv autora


Stáhnout ppt "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google