Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Aromatické koření Lucie Machovská 3.C
2
Bedrník Anýz Léčivo – nálev, plod Podpora tvorby mateřského mléka
Nasládlá chuť Pečivo, červená řepa
3
Bazalka Teplé podnebí Léčivo – vitamín C, minerální látky…
Podporuje chuť k jídlu Polévky, saláty, těstoviny… Nasládlá chuť
4
Bedrník obecný Kořen – kozlí zápach Louky, pastviny Sušený, prášek
Zahřívá
5
Dobromysl obecná Oregano Lodyha je načervenalá a čtyřhranná
Součástí provensálského koření Sbírá se kvetoucí nať Výrazná chuť Výroba medu Fenolový bylinný zápach, lehce květinový, hořké chuti s lehce citronovými tóny
6
Fenykl obecný Lehce štiplavá nasládlá chuť Léčivo
Někdy trpká a hořká Léčivo Využívání celé rostliny – nejběžnější užívání semen Listy – silná anýzová vůně
7
Kardamovník obecný Dorůstá do výšky 4 m Plody a oddenky jako koření
Obsahuje: Eterické oleje Karboxylové kyseliny Vitamíny
8
Kmín kořenný Nejstarší koření Plody jako koření Pečivo…
9
Kopr vonný Užívá se celá rostlina kromě kořenů Dochucovadlo
Koprový čaj Posílení svalů
10
Koriandr setý Plody a listy – podpora tvorby žaludeční šťávy
K nakládání hub a zeleniny Rostlina páchne Semena – nasládlá Součást indického kari
11
Děkuji za pozornost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.