Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Oheň - práce, povolání a řemesla

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Oheň - práce, povolání a řemesla"— Transkript prezentace:

1 Oheň - práce, povolání a řemesla
poznatky

2 Které obrázky patří k povolání, které nás chrání před ohněm - pojmenuj název povolání. Pojmenuj další profese, kde je potřeba oheň. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Vyber obrázky, které patří k profesi PEKAŘ, KOVÁŘ.

4 Vyber obrázky, které souvisí s povoláním KOVÁŘ, SLÉVAČ. 
Co o nich víš?

5 Použité odkazy JACKALL [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JACKALL [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NATSAN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BCULIITN0. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: RAMILLU. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JOAOARQUIMEDES. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: WIKILMAGES. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BLICPIXEL. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DAVID, Julien. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KAKAKET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SKEEZE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

6 Metodický pokyn Integrovaný blok: (bezpečí)
Popis Prezentace má za úkol seznámit dítě s povoláním, které souvisí s ohněm, s ochranou před nebezpečím nebo s ohněm jako pomocníkem Očekávání a cíle Seznamování se světem lidí, osvojení si základních poznatků o prostředí v kterém dítě žije, poznávat povolání a řemesla, které souvisí s ohněm Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti vybírají obrázky podle zadaného úkolu (v poznámkách pod snímkem), obrázky seznamují s různými druhy povolání a řemesel Obrázky řadit k sobě podle instrukcí pomocí animace. Je také možné využít elektronické pero, které je součástí programu Powerpoint Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
mít poznatky o světě lidí, jak dospělí pracují, jaká mají povolání a řemesla rozlišení pomoc ohně a ochrana před nebezpečím ohně využití praktických ukázek vytváření elementárního povědomí o ohni a povoláních, které s ním souvisí návštěva kovárny a kováře v našem městě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Oheň - práce, povolání a řemesla"

Podobné prezentace


Reklamy Google