Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ17 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematický okruh Ovoce Téma Charakteristika ovoce Ročník 1, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Mgr. Libuše Mirvaldová Datum tvorby Anotace Prezentace vysvětluje charakteristiku ovoce a jeho význam ve výživě člověka., lze ji využít pro opakování tématu.
2
Fruit Description
3
Description of fruit Fruit is a rich source of important nutrients and significant part of human menu. It belongs to the oldest kind of food. Fruit has high biological value and lower energetical value. The best fruit is fresh. It contains vitamins – C, A, Bs, minerals - calcium, phosphorus, iron, potassium, roughage, saccharides, water but only few proteins.
4
Examples of using in the kitchen
Fresh – apples, peach, orange Compotes – cherry, plum Marmelade and jam – currant Salads – fruit salad (various kinds) Desserts – banana in chocolate, cake Juices – orange, apricot Fruit meals – blueberry dumplings
5
Zdroje: Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2002, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.