Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Př 2: V roce 1672, když se nacházel Mars nejblíže Zemi (viz obrázek), astronomové zjistili, že vzdálenost Marsu a Země je 73 mil. km. Dále znali oběžnou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Př 2: V roce 1672, když se nacházel Mars nejblíže Zemi (viz obrázek), astronomové zjistili, že vzdálenost Marsu a Země je 73 mil. km. Dále znali oběžnou."— Transkript prezentace:

1 Př 2: V roce 1672, když se nacházel Mars nejblíže Zemi (viz obrázek), astronomové zjistili, že vzdálenost Marsu a Země je 73 mil. km. Dále znali oběžnou dobu Země 365 dnů a Marsu 687 dnů kolem Slunce a Keplerovy zákony. To jim umožnilo vypočítat do té doby neznámou vzdálenost Země a Slunce.Jaká vzdálenost jim vyšla? Poznámka: Trajektorie planet považujte za kružnice. Př 1: Rychlost pohybu Země kolem Slunce v aféliu je 29,5 km/s. Jaká je tato rychlost v perihéliu? Vzdálenosti Země-Slunce v perihéliu resp. v aféliu jsou 147,1 mil. km a 152,1 mil. Km.


Stáhnout ppt "Př 2: V roce 1672, když se nacházel Mars nejblíže Zemi (viz obrázek), astronomové zjistili, že vzdálenost Marsu a Země je 73 mil. km. Dále znali oběžnou."

Podobné prezentace


Reklamy Google