Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ15 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ryby, drůbež, zvěřina Téma Dělení Ročník 3, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Mgr. Eva Lemberková Datum tvorby Anotace Prezentace seznamuje žaky se základním dělením drůbeže a zvěřiny.
2
Fische, Geflügel, Wild – Einteilung
3
Einteilung vom Geflügel
Geflügel teilen wir auf : Filet - filet Brust, Schnitzel – prsa Unterkeule – spodní stehýnko ( palička) Oberkeule - horní stehýnko Flügel - křídla Innereien - vnitřnosti Leber - játra Herz - srdce Hals - krk
5
Einteilung vom Wild Keule - kýta Rücken - hřbet Schulter - plece
Brust hrudí Hals krk Haxe kližky
6
Zdroje: Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.