Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková Číslo VY_32_Inovace_3256 Název Písemné sčítání s přechodem desítky Téma hodiny Předmět Matematika Ročník/y/ 3. Anotace V prezentaci se žáci seznámí s principem písemného sčítání dvojciferných čísel s přechodem desítky do 100. Získané poznatky si ověří při sčítání a při řešení slovních úloh. Očekávaný výstup Žák sčítá a odčítá dvojciferná čísla do 100 zpaměti i písemně s přechodem desítky. Řeší jednoduché i složené slovní úlohy, provádí jejich zápis. Používá komutativnosti v řešení početních operací. Zapisuje příklady a provádí zkoušky správnosti výpočtu. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Písemné sčítání s přechodem desítky

3 Výklad Příklad: PAMATUJ ! 5 6 Musíte sčítat čísla stejných řádů. 318 Výpočet provádíme zprava. ___ jednotky = 14 Při počítání se ti nikdy desítky = 9 nesmí ztratit číslo! Zbylé číslo z výsledku součtu jednotek si ukazujeme na prstech. Kontrola:

4 Vypočítej a proveď kontrolu

5 Kontrola

6 Sčítání více čísel

7 Kontrola

8 Slovní úloha Ve skladu pekařství je uloženo 46 pytlů pšeničné mouky a 27 pytlů žitné mouky. Kolik pytlů mouky mají uloženo ve skladu?

9 Kontrola Ve skladu pekařství je uloženo 46 pytlů pšeničné mouky a 27 pytlů žitné mouky. Kolik pytlů mouky mají uloženo ve skladu? Ve skladu mají uloženo 73 pytlů mouky.

10 Slovní úloha V pěveckém sboru zpívá 23 děvčat a 19 chlapců. Kolik dětí zpívá v pěveckém sboru? O kolik méně je v pěveckém sboru chlapců než děvčat?

11 Kontrola V pěveckém sboru zpívá 23 děvčat a 19 chlapců. Kolik dětí zpívá v pěveckém sboru? O kolik méně je v pěveckém sboru chlapců než děvčat? – 19 = V pěveckém sboru zpívá 42 dětí. Ve sboru je o 4 chlapce méně než děvčat.

12 Použité zdroje: Archiv autora


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková"

Podobné prezentace


Reklamy Google