Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová
2
Anotace Kód Dumu : VY_32_INOVACE_1.AJ.03
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vytvořeno: říjen 2012 Ročník: ročník a 4. ročník - čtyřleté gymnázium (RVP-G) Septima a Oktáva - osmileté gymnázium (RVP-G) Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: The Czech Republic – Nationsl symbols Anotace: Tento materiál byl vytvořen jako téma pro maturitní okruh: Česká republika na Gymnáziu a JŠ Svitavy přibližně na jednu, popřípadě více vyučovacích hodin (pro výklad i opakování – shrnutí učiva). Obsahuje jednak přehled faktografických údajů, tak i anglickou ustálenou terminologii, doplněné o interaktivní cvičení: kvíz - identifikace a popis obrázků, otázky, poslech Je primárně zaměřen na dva poslední ročníky gymnázia, i přesto se dá využít i v nižších ročnících osmiletého i čtyřletého studia vcelku nebo jeho jednotlivé části Pomůcky: interaktivní tabule, internet
3
Contents Anthem Coats of arms Small state coat of arms Flag
Flag of the president Currency National tree National seal Czech cuisine
4
Anthem 1. Where is My home by J.K. Tyl
5
Coats of arms Is divided into quarters
A silver, two-tailed rampant lion with a golden crown The Moravian eagle in the second field The Silesian eagle in the third field 2.
6
Small coat of arms 3.
7
Flag Consists of a white stripe, a red stripe and a blue triangle
White = cleanliness Red = blood shed for freedom Blue = sky 4.
8
Flag of the president 5.
9
Currency 6. The Czech Crown
10
The national tree Lime 7.
11
Czech cuisine Pickled sausage, pickled cheese Sirloin Goulash
Roasted pork Steak, schnitzel Open sandwiches Beer Wine Plum brandy Sweet dishes
12
Pickled sausage and pickled cheese
8. Pickled sausage: typical fare, served with onions Pickled cheese: served with peppers
13
Sirloin 9. Covered in a sweet creamy sauce, served with sour cream on a slice of lemon, cranberry sauce and dumplings
14
Goulash 10. Beef and onions cooked with spices, served with dumplings or bread
15
Roasted pork National dish Pork served with sauerkraut and dumplings
11. National dish Pork served with sauerkraut and dumplings
16
Steak, schnitzel 12. Breaded and fried Can be pork, chicken or veal
17
Open sandwiches 13. Served usually during the birthday parties or New Years‘ Eve
18
Beer and wine 14. Beer = Czech Wine = Moravian 15.
19
Plum brandy 16. Very strong (60% or even more) alcoholic beverage
20
Sweet dishes Semolina pudding Rice pudding Brown betty
Small yeast buns in custard Christmas, Easter Cake
21
Identification and description of pictures
Identify and describe the following pictures
23
Questions Are there any special dishes in the Czech Republic?
What would you recommend your friend to order in a restaurant/ a pub if he/she wants to try Czech cuisine? Can you name any sweet dishes that are served in the Czech Republic?
24
Zdroje a seznam použité literatury
Pictures: KOVÁŘ, Luděk. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LOUDA, Jiří. commons.wikimedia.org [online]. [ ]. Dostupný na WWW: LOUDA, Jiří. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SPECIAL COMMISSION. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: UNKNOWN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: >. Zdroj: vlastní CZECH WIKIPEDIA USER PACKA. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DEZIDOR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DEZIDOR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: USER:NILLERDK. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ŠEVELA, Pavel. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DEZIDOR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
25
Zdroje a seznam použité literatury
13 DEZIDOR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 14 KARELJ. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 15. DEZIDOR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 16. JUREFF. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Books: AUTOR NEUVEDEN. Maturita Card 25: the Czech Republic [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < EL-HMOUDOVÁ. Maturitní témata. Třebíč: Petra Velanová, 2006, ISBN SMITH-DLOUHÁ a kol. Angličtina – otázky a odpovědi .. Nejen k maturitě. Dubicko: INFOA, 2008, ISBN AUTOR NEUVEDEN. The Czech Republic [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. Food, gastronomy [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.