Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POSKYTOVÁNÍ A PŘIJÍMÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POSKYTOVÁNÍ A PŘIJÍMÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY"— Transkript prezentace:

1 POSKYTOVÁNÍ A PŘIJÍMÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY
Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

2 CÍLE KURZU: Zjistit, proč je zpětná vazba důležitá;
Naučit se užitečné tipy ohledně poskytování a přijímání zpětné vazby. Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

3 „Poskytování zpětné vazby je dovednost
„Poskytování zpětné vazby je dovednost. A stejně jako všechny dovednosti vyžaduje praxi k tomu, aby byla provedena správně.“ ( Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

4 DOBRÁ ZPĚTNÁ VAZBA… Je pozitivní a má za cíl vést danou osobu nebo tým, který ji obdržel, ke zlepšení. Ukazuje, jakým způsobem tým směřuje ke svým cílům a co je třeba změnit, aby bylo možné těchto cílů dosáhnout. Funguje jako motivační nástroj. Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

5 TIPY PRO POSKYTOVÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY:
Přemýšlejte o správném čase, délce a formě zpětné vazby; Ujistěte se, že jste všechno správně pochopili; Soustřeďte se na činy, ne na danou osobu; Jasně popište, co byste očekávali v budoucnu; Nabídněte podporu a pomoc. Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

6 TIPY PRO PŘIJÍMÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY
Přijměte informace v klidu a ovládejte své emoce; Ukažte, že jste připraveni naslouchat, využitím aktivních naslouchacích technik; Přiznejte, pokud něčemu nerozumíte; Udělejte si čas na to, zamyslet se nad zpětnou vazbou; Přiznejte své chyby; Určete, co jste připraveni změnit/upravit nejdříve a dohodněte se na termínech; V případě potřeby požádejte o pomoc a asistenci. Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

7 TED TALK - KOMUNIKACE Jak mluvit tak, aby lidé chtěli naslouchat.
Julian Treasure na TEDGlobal 2013 n/up-next Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.

8 DISKUZE Proč je důležité poskytovat zpětnou vazbu?
Jaké jsou vaše doporučení při poskytování a přijímání zpětné vazby? Vzpomeňte si na nějaké příklady, kdy se vám podařilo úspěšně přijmout/poskytnout zpětnou vazbu a podělte se o ně s ostatními! Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise ztotožňuje s jejím obsahem, který odráží pouze názory autorů, přičemž Komise nemůže nést jakoukoli zodpovědnost za případné využití informací v publikaci obsažených.


Stáhnout ppt "POSKYTOVÁNÍ A PŘIJÍMÁNÍ ZPĚTNÉ VAZBY"

Podobné prezentace


Reklamy Google