Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z čeho se skládá jistič, jak funguje při zkratu ve vedení elektrického proudu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z čeho se skládá jistič, jak funguje při zkratu ve vedení elektrického proudu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín."— Transkript prezentace:

1 Z čeho se skládá jistič, jak funguje při zkratu ve vedení elektrického proudu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 I (A) Za normálních okolností,
tedy když v elektrickém vedení není zkrat ani dlou- hodobé proudové přetížení, nedochází k zesíleným účin- kům elektromagnetu. Kontakty jsou sepnuté, obvodem prochází el. proud. I (A)

3 I (A) Dojde-li v el. obvodu ke zkratu, prudce stoupne
proud, který bude procházet i cívkou elektromagnetu − magnetické pole elektro- magnetu se tak zesílí, že přitáhne kotvu. Tím se uvolní západka a dojde k rozpojení kontaktů. Jistič tak rozpojí el. obvod, ve kterém vznikl zkrat. I (A)


Stáhnout ppt "Z čeho se skládá jistič, jak funguje při zkratu ve vedení elektrického proudu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín."

Podobné prezentace


Reklamy Google