Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_LITERATURA_STAROVEKU_STAROVEKE_CIVILIZACE_02 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor Český jazyk a literatura Tematický okruh Literatura starověku Téma Jméno autora Mgr. Kristina Eppichová Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS PowerPoint seznamuje žáky se starověkými civilizacemi. Sami by měli zvládnout civilizaci poznat podle nápovědy a říci, co o ní již ví.

2 Starověké civilizace Literatura starověku

3 Starověké civilizace Pomocí obrázkové nápovědy poznejte civilizace, o kterých se budeme učit především z hlediska literatury a kultury.

4 Starověké civilizace obr. 1 obr. 2

5 Starověké civilizace obr. 4 obr. 3

6 Starověké civilizace obr. 6 obr. 5

7 Starověké civilizace obr. 7 obr. 8

8 Starověké civilizace obr. 9 obr. 10

9 Starověké civilizace obr. 12 obr. 11

10 Starověké civilizace obr. 13 obr. 14

11 Nejstarší starověké civilizace
Nacházely se v povodí řek. Doplňte k řece civilizaci. Eufrat a Tigris Indus a Ganga Nil Žlutá a Velká řeka Sumer Indie Egypt Čína

12 Použité zdroje POLÁŠKOVÁ, Taťána; MILOTOVÁ, Dagmar; DVOŘÁKOVÁ, Zuzana. Literatura - přehled středoškolského učiva. Třebíč: Petra Velanová, Maturita. ISBN X. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.

13 Použité obrázky obr. 1: NGUYEN, Marie-Lan. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 2: AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 3: JAKUBEC, Karel. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 4: MESKENS, Ad. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 5: AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 6: RODIONOV, Dmitrij. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr.7: HIBINO, Yo. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

14 Použité obrázky obr. 8: AUTOR NEUVEDEN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 9: PENTOCELO. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 10: DAKE. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 11: NGUYEN, Marie-Lan. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 12: MOUNTAIN. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 13: ZARNOWSKI, Franciszek. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 14: GROH, Jan. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: uselang=cs

15 DOplnění obr. 1: soška vládce města Lagaše obr. 2: klínové písmo
obr. 3: kamenná deska s hieroglyfy obr. 4: sfinga a pyramida obr. 5: princ Ráma obr. 6: Taj Mahal obr. 7: Velká čínská zeď

16 DoplNĚNí obr. 8: čínské znaky obr. 9: starověké město Persepolis
obr. 10: koberec – schéma perského uzlu obr. 11: Pallas Athéna obr. 12: Parthenón obr. 13: Koloseum obr. 14: římská vlčice (Romulus a Remus)


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google