Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr.Olga Kolářová Název : VY_22_INOVACE_25_Present simple Sada:Anglický jazyk pro 5.ročník Téma:Present simple Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určen pro 5.ročník.
Je shrnutím učiva učebnice Project 1,Unit 4, Present simple/affirmative,negative, questions/. Obsahuje výklad,jednoduché věty k překladu s řešením ke společné kontrole. Práci promítáme na interaktivní tabuli. Inovace:využití interaktivní tabuli zlepšuje přehlednost učiva.

3 Anglický jazyk pro 5.ročník Mgr.Olga Kolářová
Present simple

4 Obsah Kontrola Překlad Výklad

5 Present simple-přítomný čas prostý
Používá se v přítomnosti, děj se pravidelně opakuje I put on my T-shirt -oblékám si tričko Ve 3.osobě č. j. přidáváme koncovku –s,-es he,she,it puts on brushes,watches,goes,does V záporu a otázce používáme pomocné sloveso DO Zápor/negative/:I don´t put on-neoblékám si he,she,it doesn´t put on Otázka: Do you have lunch?Obědváš? Does Jane put on ?Obléká se Jana?

6 přelož-použij present simple
Jedu autobusem. Děláme úkol. Oni si čistí zuby. Vy se sprchujete. Snídáš. On hraje tenis. Ona dělá úkoly. Ono jede autobusem. On se dívá na televizi. Jana jde do školy. On nesnídá. Ona se nedívá na Tv. My se nesprchujeme. On nevstává. Vy neobědváte. Vstává ona ? Oblékáš si ponožky? Sprchujete se? Jedeme autobusem? Obědvá David?

7 Zkontroluj si. I take the bus. We do our homework.
They brush their teeth. You have a shower. You have breakfast. He plays tennis. She does homework. It takes the bus. He watches TV. Jane goes to school. He doesn´t have breakfast. She doesn´t watch TV. We don´t have a shower. He doesn´t get up. You don´t have lunch. Does she get up? Do you put on socks? Do you have a shower? Do we take the bus? Does David have lunch?

8 zdroje Ilustrace:


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B"

Podobné prezentace


Reklamy Google