Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Weihnachten Autor Mgr. Vladislava Kyrianová Tematický okruh Vánoce - slovní zásoba Ročník tercie Datum tvorby Anotace Prezentace obsahuje soubor cvičení k tématu Vánoce. Metodický pokyn Viz. Následující strana Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 Weihnachten

3 Metodický pokyn Prezentace obsahuje cvičení na procvičení slovní zásoby- Vánoce, tj. obrázky, osmisměrku, otázky a vánoční koledu. Prezentace je primárně určena pro tercii, ale lze jí využít i v jiných ročnících. Např. starší žáci mohou obrázky popsat ve více větách atd. K prezentaci patří dokument Word, který je nutné před hodinou žákům vytisknout. Osmisměrka v této prezentaci obsahuje správné řešení. Při práce s vánoční koledou prokáží žáci počítačovou gramotnost.

4 Beschreibt Bilder! das Weihnachtsgebäck der Weihnachtsbaum
panierter Karpfen mit Kartoffelsalat Autor: Malene Thyssen, BY-SA Autor: Jan Groh, BY-SA

5 der Weihnachtsmarkt die Kerze der Adventskranz
Autor: ReneS at flickr, BY-SA die Kerze Autor: Pavel Ševela, BY-SA der Adventskranz Autor: Jonathunder, BY-SA

6 Sucht Weihnachtswörter
s Geschenk S C H M Ü K E N R T G A D B U W L I P V Ä J F O r Karpfen schmücken backen r Markt r Punsch r Schmuck s Märchen e Kiefer e Kette e Bescherung r Winter r Schnee e Ferien r Nuss s Christkind r Stern e Kirche s Weihnachten e Krippe s Gebäck r Baum

7 Antwortet! Wo steht der Weihnachtsbaum und wer schmückt ihn?
Was wünschst du zum Weihnachten? Fassst du dir am Neujahr einen Vorsatz? Haltet ihr einige Weihnachtsbräuche? Geht ihr am Heiligabend um Mitternacht in die Kirche? Um wie viel Uhr esst ihr am Heiligabend? Singt ihr Weihnachtslieder? Kaufst du auch Geschenke für Mitschüler?

8 Sucht im Internet das Weihnachtslied „O Tannenbaum“ und singt mit!
O Tannenbaum, O Tannenbaum, wie treu sind deine Blätter! Du grünst nicht nur zur Sommerszeit, nein auch im Winter, wenn es schneit, O Tannenbaum, O Tannenbaum, wie treu sind deine Blätter! O Tannenbaum, O Tannenbaum, du kannst mir sehr gefallen. Wie oft hat nicht zu Weihnachtszeit ein Baum von dir mich hoch erfreut! O Tannenbaum, O Tannenbaum, du kannst mir sehr gefallen. O Tannenbaum, O Tannenbaum, dein Kleid will mich was lehren: Die Hoffnung und Beständigkeit gibt Trost und Kraft zu jeder Zeit. O Tannenbaum, O Tannenbaum, dein Kleid will mich was lehren.

9 Zdroje: Obrázeky na straně 2 je publikován pod licencí PD na:
( ) Obrázeky na straně 3 jsou publikovány pod licencí CC na: Autor: Malene Thyssen, BY-SA ( ) 1tem,_zvrchu.jpg Autor: Jan Groh, BY-SA ( ) Obrázek na straně 3 je publikován pod licencí PD na: ( ) Obrázky na straně 3 jsou publikovány pod licencí PD na: Autor: ReneS at flickr, BY-SA ( ) Autor: Pavel Ševela, BY-SA ( ) Autor: Jonathunder, BY-SA ( ) Toto dílo je k dispozici pod licencí CC BY-SA.


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google