Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Tereza Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_16_Future be going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Prezentace pro 2. stupeň základních škol. Slouží jako materiál k procvičení, upevnění a zopakování již probraného učiva pomocí data projektoru či interaktivní tabule. Části prezentace lze použít jako kontrolní test. Čas vymezený na práci s prezentací je minut, včetně kontroly.

2 FUTURE „BE GOING TO“

3 This is the family of Johnson. Tom, Sally and their two children.
One day they bought a lottery ticket and they won a million… They are planning their holiday NOW!

4 Make the sentences about their plans:
they/fly/to Italy They are going to fly to Italy. they/not go/by train They aren´t going to go by train. they/hire/a gondola They are going to hire a gondola. they/not hire/a car They aren´t going to hire a car. they/swim/in the sea They are going to swim in the sea. they/not fish They aren´t going to fish.

5 Tom/play/golf Tom is going to play golf. he/not play/rugby He isn´t going to play rugby. He is going to drive a boat. he/drive/a boat he/not ride/a bike He isn´t going to ride a bike. He is going to take photos. he/take photos he/not buy/souvenirs He isn´t going to buy souvenirs.

6 Sally/surf Sally is going to surf. she/not lie/on sunbed She isn´t going to lie on sunbed. she/do/water skiing She is going to do water skiing. she/not sunbathe She isn´t going to sunbathe. she/dive She is going to dive. she/not go/shopping She isn´t going to go shopping.

7 Budu lepší student. ………………………………………. Nebudu tak líný. ……………………………………….
NEW YEAR´S RESOLUTIONS: Translate the new year´s resolutions with „be going to“: Budu lepší student. ………………………………………. Nebudu tak líný. ………………………………………. Budu pomáhat rodičům. …………………………….………… Nebudu hrát počítač denně. .…………………………………….. Koupím si knížky a budu číst. ………………………………………. Nebudu jíst tolik sladkého. ………………………………………. Budu venčit psa. ………………………………………. I´m going to be a better student. I´m not going to be so lazy. I´m going to help my parents. I´m not going to play computer daily. I´m going to buy books and read. I´m not going to eat so much sweet. I´m going to walk a dog.

8 POUŽITÁ LITERATURA A CITACE: Obrázky použity ze sady Office Není-li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnic: HUTCHINSON,T., PELTERET,C.Project 4.Oxford University Press, ISBN MURPHY, R. Essential Grammar in Use. Cambridge University Press, ISBN PETERS, S., GRÁF, T. Nová cvičebnice anglické gramatiky. Polygot ISBN   Citováno dne DUM uložen na-


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google