Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Tereza Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_16_Past tense with used to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Prezentace pro 2. stupeň základních škol. Slouží jako materiál k procvičení, upevnění a zopakování již probraného učiva pomocí data projektoru či interaktivní tabule. Části prezentace lze použít jako kontrolní test. Čas vymezený na práci s prezentací je minut, včetně kontroly.

2 PAST TENSE WITH USED TO

3 I used to work in fast food.
30 years ago NOW I worked in fast food, when I was young. I´m a manager of restaurant now. I used to work in fast food. Did you use to work in fast food? Yes, I did. Do you work in fast food now? No, I don´t.

4 Did he use to play rugby? Yes, he did.
50 years ago NOW He played rugby, when he was at school. He is retired now. He used to play rugby. Did he use to play rugby? Yes, he did. Does he play rugby now? No, he doesn´t.

5 Make the sentences with used to according to the pictures:
PAST PRESENT play/football/but/play/tennis/now I used to play football, but I play tennis now. smoke/but/not/smoke/now I used to smoke, but I don´t smoke now. have/black hair/but/have/blond hair/now I used to have black hair, but I have blond hair now. cry/a lot/but/smile/very often/now I used to cry a lot, but I smile very often now.

6 Translate the sentences with using of „used to“: V zimě jsem nosíval vlněné čepice. …………………………………………………..……………… Sára hrávala tenis, když byla mladší. ……………………………………………………………….…. Tatínek kouříval cigarety před několika lety. …………………………………………………………………. Chodíval jsem s kamarády do kina. …………………………………………………………………. Jezdívali jsme do školy vlakem. ………………………………………………………………….. Býval jsem lepším studentem než teď. …………………………………………………………………… I used to wear woolly hats in winter. Sára used to play tennis when she was younger. Dad used to smoke cigarettes few years ago. I used to go to the cinema with my friends. We used to go to school by train. I used to be better student than now.

7 POUŽITÁ LITERATURA A CITACE: Obrázky použity ze sady Office Není-li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnic: HUTCHINSON,T., PELTERET,C.Project 4.Oxford University Press, ISBN MURPHY, R. Essential Grammar in Use. Cambridge University Press, ISBN PETERS, S., GRÁF, T. Nová cvičebnice anglické gramatiky. Polygot ISBN   Citováno dne DUM uložen na-


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google