Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRESENT SIMPLE TENSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRESENT SIMPLE TENSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová"— Transkript prezentace:

1 PRESENT SIMPLE TENSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Obsahuje sadu činností a pracovní listy k procvičení přítomného času prostého. Děti vytváří svůj denní program a pracují s texty o zvířatech. Autor Mgr. Ivana Tesařová Předmět Anglický jazyk Očekávaný výstup Vyhledá v textu potřebnou informaci a vytvoří odpověď na otázku. Sestaví gramaticky a formálně správně jednoduché písemné sdělení. Druh učebního materiálu Pracovní listy a jazykové činnosti Cílová skupina Žáci 4. ročníku Metodický postup Je uveden v textu Datum

3 What do you do in the morning?
I etg pu ta neves. ……………………………………………………. I lacen ym theet. …………………………………………………….. I kame ym deb. ……………………………………………………….. I serds. ……………………………………………………………………. I og ot cohols. …………………………………………………………. I swah. ……………………………………………………………………. THE CLOCK GAME Ve dvou družstvech soutěžíme s velkou hodinovou ručičkou. Vyučující vyvolává čas a bod získává to družstvo, které dříve umístí papírovou ručičku na hodinový ciferník na zemi.

4 I get up at ………………………………………… . I clean my teeth at ……………………………………. .
MY DAILY PROGRAM MORNING / At what time? / I get up at ………………………………………… . I clean my teeth at ……………………………………. . I have my breakfast at …………………………………. . I go to school at ……………………………… . AFTERNOON AND EVENING At ……………………… I eat my lunch. At ………………………I do my homework. At …………………….. I have my tea. At …………………….. I help my mum. At ……………………… I go to bed.

5 ELEPHANT Elephants are found in the wild in parts of …………………. and There is difference between the two species. Do you know what it is? The African elephant has very large ……………… The Asian …………….. has much smaller ears. Help: elephant, Africa, Asia, ears Exercise: Describe the elephant. Use the words: legs, trunk, ears, eyes tusk, tail and adjectives big, small, long, large. Místo pro nová slovíčka:

6 A male donkey is called a jack, and
a female is called a jenny. Donkeys are the size of a pony, but their ears are longer. They have strong legs, which they use for kicking if in danger. People have been using donkeys for transportation and farming for many centuries. DONKEY cs.wikipedia.org Ansver the questions: How is called a female donkey? ……………………………….. And what about a male donkey? ……………………………… Does donkey kick? ………………… Why? ………,……………………... Do you know another domestic animal? ………………………………………………………………… Místo pro nová slovíčka:


Stáhnout ppt "PRESENT SIMPLE TENSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová"

Podobné prezentace


Reklamy Google