Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_18

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_18"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_18 TEMA: Vyjmenovaná slova ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 ANOTACE Výukový materiál je určen žákům základních škol
Autor: Mgr. Kateřina Křížová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: žáci procvičují vyjmenovaná slova Motivace: v první části výukového materiálu je uvedena motivační hra, kterou lze v případě potřeby pozměnit Specifické potřeby: žádné Klíčová slova: vyjmenovaná slova, motivační hra, procvičování Cílová skupina: žáci 1. a 2. stupně ZŠ Klíčové kompetence: kompetence k řešení problémů, sociální a personální, občanské a k učení Žáci pracovali dle očekávání.

3 Štafeta na vyjmenovaná slova
Pomůcky papír a tužka Každá řada je jedno štafetové družstvo Úkolem každého družstva je co nejrychleji napsat všechny vyjmenovaná slova po daném písmenku Každý v družstvu napíše pouze jedno vyjmenovaná slovo První žák napíše jedno slova a předá svému sousedovi, napíše další slovo a papír předá za sebe spolužákovi, který napíše slovo a dá sousedovi….. Pokud štafeta dojde na konec a vyjmenovaná slova nejsou stále všechna, pokračuje štafeta od konce na začátek Vítězí to družstvo, které napíše všechna vyjmenovaná slova v nejkratší době

4 Budete psát vyjmenovaná slova po

5 Doplň B_k má velikou s_lu. Na s_lnici ležel zab_tý slep_š. Několik hráčů b_lo přeb_tečných. Zlozv_ky b_chom měli v_m_tit. Os_pky jsou nemoc známá spíše jako spalničky. Přem_sl Oráč b_l přev_chován na V_šehradě. Kl_dná hladina rybníka spl_vala s oblohou. Za v_lohou obchodu b_l v_staven pl_šový medvídek. Michal má mlsný jaz_ček. Co jsi pov_dal?

6 Řešení Býk má velikou sílu. Na silnici ležel zabitý slepýš. Několik hráčů bylo přebytečných. Zlozvyky bychom měli vymýtit. Osypky jsou nemoc známá spíše jako spalničky. Přemysl Oráč byl převychován na Vyšehradě. Klidná hladina rybníka splývala s oblohou. Za výlohou obchodu byl vystaven plyšový medvídek. Michal má mlsný jazýček. Co jsi povídal?


Stáhnout ppt "AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_18"

Podobné prezentace


Reklamy Google