Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

dZákladní škola, Klášterec nad Ohří, Krátká 676, okres Chomutov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "dZákladní škola, Klášterec nad Ohří, Krátká 676, okres Chomutov"— Transkript prezentace:

1 dZákladní škola, Klášterec nad Ohří, Krátká 676, okres Chomutov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Hnilička Jiří Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_17_Dárek Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Pracovní list je zaměřen na porozumění textu, vyhledávání informací a reprodukci textu. Všechny pracovní listy slouží žákům k procvičování čtení s porozuměním. Pracovní listy lze použít dvěma způsoby. První je tištěná podoba rozdaná žákům, kdy žáci samostatně vyřeší úlohy a poté je společně zkontrolují. Druhá možnost je společná práce na interaktivní tabuli. Čas vymezený na práci s pracovním listem je 10 – 20 minut i s kontrolou. Některé pracovní listy nebo jejich části lze použít například jako test.

2

3

4

5 Pracovní list 1. Navrhněte jednoslovný název pro tuto povídku.
2. Kdo jsou to Kupci? 3. Co je to teleportace a telekineze? Schopnost přemisťovat sebe sama a předměty v prostoru. Schopnost přemisťovat myšlenky a ovládat cizí vědomí. Schopnost žít věčně a nestárnout. 4. Ukázka se zřejmě odehrává v minulosti/přítomnosti/budoucnosti, protože ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 5. Vystupuje nějak postava vypravěče v povídce? 6. Kupci v povídce řeší jeden problém: Mají problémy s teleportací. Neví kde se ocitli. Objednávka zboží byla zrušena. 7. Kupci nám zanechali jeden reklamní předmět, jaký? 8. Z jaké planety Kupci pocházeli? 9. Jakou noční můrou trpěl elektronový mozek? Povídku by nejspíše patřila mezi: Vědecko fantastickou literaturu (scifi). Dramata. Poezii. Detektivní povídky.

6 Pracovní list - řešení 1. Navrhněte jednoslovný název pro tuto povídku. Dárek, měsíc 2. Kdo jsou to Kupci?  obchodníci, mimozemšťané 3. Co je to teleportace a telekineze? Schopnost přemisťovat sebe sama a předměty v prostoru. Schopnost přemisťovat myšlenky a ovládat cizí vědomí. Schopnost žít věčně a nestárnout. 4. Ukázka se zřejmě odehrává v minulosti/přítomnosti/budoucnosti, protože budoucnosti, 5. Vystupuje nějak postava vypravěče v povídce?  ne 6. Kupci v povídce řeší jeden problém: Mají problémy s teleportací. Neví kde se ocitli. Objednávka zboží byla zrušena. 7. Kupci nám zanechali jeden reklamní předmět, jaký? měsíc 8. Z jaké planety Kupci pocházeli?  Tlkns 9. Jakou noční můrou trpěl elektronový mozek? Vzpoura proti svým stavitelům Povídku by nejspíše patřila mezi: Vědecko fantastickou literaturu (scifi). Dramata. Poezii. Detektivní povídky.

7 Použitá literatura a odkazy:
Není-li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnice: LEDERBUCHOVÁ L., BERÁNKOVÁ E., Čítanka pro 6. Ročník, 1. vyd.,Plzeň, Fraus 2003.  SIMON E., Mimozemšťané a hvězdy. Albatros, Praha ISBN Citováno dne DUM uložen na-


Stáhnout ppt "dZákladní škola, Klášterec nad Ohří, Krátká 676, okres Chomutov"

Podobné prezentace


Reklamy Google