Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-18

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-18"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice Autor Ing. Vojtěch Kurfirst Tematický celek Stavební stroje Ročník 2. Datum tvorby Anotace - pro učitele - názorný výklad - prezentace Metodický pokyn Výklad nové látky – zpestření teoretického výkladu prezentací Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 Traktorové stroje

3 Plošná těžba - pro plošnou těžbu se používají dozery a skrejpry
Dozery (česky shrnovače) - traktorové stroje, sloužící k rozhrnování, hrnutí zeminy, i k demolici. Jejich pracovním nástrojem je radlice, někdy bývají opatřeny i rozrývačem. Pohybují na pásovém podvozku. Rozdělují se na- buldozery (čelní shrnovače) - angledozery (boční shrnovače) - tiltdozery

4 Skrejpr - (česky škrabač) - stavební stroj určený
Skrejpr - (česky škrabač) - stavební stroj určený k těžbě, přepravě a rozprostírání zemin třídy I. Je tvořen tažnou a pracovní částí, které jsou navzájem spojeny kloubem (závěsem) umožňujícím ovládání stroje. Vybaven je vybaven dvěma  motory s hydraulickým řízením.

5 Grejdry – srovnávače Grejdr je samojízdný stavební stroj určený ke srovnávání velkých ploch při zemních pracích. Typické grejdry jsou třínápravové ale jsou i malé, dvounápravové. Motor a kabina řidiče se nachází zpravidla vzadu. Uprostřed, mezi nápravami se nachází široká radlice. Radlice je u většiny grejdrů otočná o 360 ° kolem svislé osy, výškově nastavitelná, výsuvná do boků a na obě strany výkyvná. Před přední nápravou může být umístěna další radlice použitelná pro hrubší práce.

6 Grejdr

7 Zdroje a literatura: Dozer. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Scraper. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Grejdr. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-18"

Podobné prezentace


Reklamy Google