Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , , ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OP VK NÁZEV: VY_42_INOVACE_29 AUTOR: Mgr. Petr Kubec OBDOBÍ: ROČNÍK: 7- 9 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika a její aplikace TÉMATICKÝ OKRUH: Číslo a proměnná TÉMA: Praktická využitelnost poznatků o procentech  ANOTACE: Prezentace je sestavena z pěti slovních úloh s výpočty procent. Zaměření úloh zvyšuje gramotnost ekonomickou, finanční, čtenářskou. Úloha č. 5 je náročnější úloha s procenty, určená pro talentované žáky.

2 Vylepšený výrobek měl hmotnost 5 500 g.
1. Zlepšením materiálu se ušetřilo 12 % hmotnosti výrobku. Původní hmotnost výrobku byla 6 250 g. Jakou hmotnost měl vylepšený výrobek? Vylepšený výrobek měl hmotnost g.

3 2. Oděvní firma vyrobila 1 920. oděvů a splnila tím zakázku. na 80 %
2. Oděvní firma vyrobila 1 920 oděvů a splnila tím zakázku na 80 %. Kolik oděvů činila úplná zakázka? Zakázka činila oděvů.

4 Ve školní jídelně se stravuje 92 % žáků.
3. Ze 750 žáků naší školy se ve školní jídelně stravuje Jaké procento žáků se stravuje ve školní jídelně? Ve školní jídelně se stravuje 92 % žáků.

5 4. V listopadu měla prodejna. tržbu 260 000 Kč. Vypočítej
4. V listopadu měla prodejna tržbu 260 000 Kč. Vypočítej tržbu v prosinci, když vzrostla o 20 %. Prosincová tržba je Kč.

6 ÚLOHA S VYŠŠÍ OBTÍŽNOSTÍ
5. Na opravu zámku přispěla obec 62, 5 % a památkový úřad zbytkem a to bylo o 3 750 Kč méně než příspěvek obce. Kolik korun stála oprava zámku? Oprava zámku stála Kč.

7 ZDROJ: archiv autora


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského"

Podobné prezentace


Reklamy Google