Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_27MisS-8 Název tematické oblasti (sady) Technická příprava výroby Název vzdělávacího materiálu Technická příprava výroby - 2. část Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a na technickou přípravu výroby x kusové i sériové výrobě Klíčová slova technická, příprava, výroby, kusová, sériová, výkres, popis, Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-42-M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.- IV. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 194 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Technická příprava výroby 2. část

3 Konstrukční příprava výroby pro indivi-duální kusovou výrobu menšího rozsahu
Zde zpravidla stačí kótovaný nákres, obrázek z časopisu s uvedením rozměrů, nebo jen výpis rozměrů, použitého materiálu a stupně zpracování. Vhodné je uvést použití, z kterého je možno odvodit přípustné vady dřeva.

4 Příklad: hranolky SM hoblované
3ks 1250x50x28 5ks 2050x120x20 12ks 1080x40x40

5 Změnové řízení Používá se především u výkresové dokumentace. Změna na výkrese může být vyvolána ze strany zákazníka, změnou zamýšleného rozměru na stavbě a také ze strany toho, kdo zpracovával dokumentaci – kreslil výkres.

6 Každá změna musí být na výkrese i jinde psána rukou (např
Každá změna musí být na výkrese i jinde psána rukou (např. přeškrtnutá kóta) s datem změny a podpisem kdo změnu provedl u příslušného místa a také nad rohové razítko s červeně psaným textem „pozor změna“.

7 Pokud je změna většího rázu lze zrušit obdobně celý výkres a to přeškrtnutím výkresu a textem „zrušeno a nahrazeno výkresem č...“ Číslo výkresu bývá zpravidla stejné avšak s lomítkem např. v.č. 12/1. na tomto výkrese je pak text „nahrazuje výkres č 12 v celém rozsahu“. Pokud výkres je zrušen zcela pak je přeškrtnut a doplněn textem „zrušeno bez náhrady“

8 Ten kdo změnu provedl, musí neprodleně informovat všechny, komu dokumentaci předal. Pokud tato osoba dokumentaci dále množí, odpovídá za změny osoba, která dokumentaci množí.

9 Náklady změnového řízení nese ten, kdo změnu vyvolal
Náklady změnového řízení nese ten, kdo změnu vyvolal. Pokud je již zahájená výroba, musí být proveden zápis o změnovém řízení s vyčíslením hodnoty a toho kdo změnu zaplatí. Tento zápis se pak stává přílohou smlouvy o dílo. Samozřejmostí je datum a podpisy zúčastněných.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google