Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ11 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Vepřové maso Téma Dělení Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace seznamuje žaky s dělením vepřového masa a jeho využitím v kuchyni .
2
Fleischteilung
3
Schweinefleisch Der Kopf Das Schweinekotelett Der Schweinekamm
Der Schweinekeule Die Schweinelenden Die Schweineschulter Der Schweinebauch Das Schweinerippchen Das Eisbein Die Schweinhaxe Der Schweineschwanz Der Schweinelappen
4
Innereien Die Schweineleber Die Schweinenieren Das Schweineherz
Das Schweinehirn Die Schweinwlunge Das Schweinefett
5
Benutzung in der Küche Schweinebraten Schweinskotelett
Eisbein mit Sauerkraut Schweineschnitzel Schweinebauch Schweinegulasch Schweinepörkelt
6
Arbeitsblatt N. 1 Marken Sie die einzelnen Schweineteile:
7
Arbeitsblatt N.1 - Lösung
1. Kopf 2. Lappen 3. Rückenfett 5. Brust 6. Braten 8. Lenden 9. Rippchen 10. Bauch 11. Schulter 12. Keule 13. Eisbein 14. Haxen 15. Schwanz
8
Zdroje:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.