Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZAJÍCOVITÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č. DUMu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZAJÍCOVITÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č. DUMu:"— Transkript prezentace:

1 ZAJÍCOVITÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_427 Tématický celek: Obratlovci Autor: Zuzana Šutariková Anotace: Materiál je určen pro práci s interaktivní tabulí. Slouží k probírání učiva Zajícovití. Text v prezentaci je animovaný a lze jej využít jako stručný zápis do sešitu. Materiál obsahuje obrázky živočichů a hypertextové internetové odkazy k větší názornosti a zpestření výuky.

2 ZAJÍCOVITÍ

3 ZAJÍCOVITÍ KRÁLÍK DOMÁCÍ vznik zdomácněním králíka divokého
přední končetiny k hrabání, zadní končetiny umožňují dlouhé skoky býložravec neúplný chrup (chybí špičáky) – řezáky neustále dorůstají (hlodáním a třením o sebe se obrušují) rychle se množí (několikrát do roka 5 – 10 mláďat) často trpí nakažlivými chorobami odkaz na zajímavosti o králících odkaz na stránky o plemenech králíků

4 Jak se nazývají tito zástupci zajícovitých a čím se od sebe odlišují?
králík divoký zajíc polní

5 ZAJÍCOVITÍ KRÁLÍK DIVOKÝ uši i nohy má oproti zajícům krátké
vyhrabává nory mláďata se rodí holá a slepá invazivní druh v Austrálii Co to znamená? V Austrálii je nepůvodním druhem, který tam byl za dob zámořských objevů přivezen, protože zde nemá přirozené predátory, tak se rychle množí a vytlačuje původní druhy.

6 ZAJÍCOVITÍ ZAJÍC POLNÍ je větší než králík má delší ušní boltce
s černými skvrnami na konci nevyhrabává žádné nory mláďata se rodí osrstěná a vidí

7 Citace (volné dílo) HARRISON, J.J. Oryctolagus cuniculus Tasmania 2.jpg [online]. 11. listopadu :05. [cit ]. Dostupný z WWW: < HELLWIG, Hans-Jörg . 01-sfel a - crop.jpg [online]. 11. listopadu :35. [cit ]. Dostupný z WWW: <


Stáhnout ppt "ZAJÍCOVITÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č. DUMu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google