Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název učebního materiálu VY–52-MF-08 Otázky a odpovědi z TPP Datum vytvoření: Datum ověření ve výuce:

2 Učební materiál je určen pro žáky 3
Učební materiál je určen pro žáky 3. ročníků oborů Kuchař – číšník a Stravovací a ubytovací služby Jde o motivační učební pomůcku, která formou hry ověří a zopakuje znalosti žáků z Technologie k ZZ. Pomůcky: Dataprojektor, psací potřeby, papír nebo interaktivní tabule.  

3 Metodický pokyn: Žáci se rozdělí do dvou skupin, první skupinu představuje děvče a druhou chlapec. Učitel vybírá otázky kliknutím na čísla uvedená v modrém obdélníku na dolním okraji obrazovky. Skupiny budou psát odpovědi na papír a po vyzvání učitelem odpověď ukážou. Učitel klikne do prostoru obrazovky a vyskočí správná odpověď. Tlačítkem zpět se vrací na obrazovku s postavami. Vyhodnotí odpovědi: správná odpověď - postavička posouvá o jedno políčko špatná (žádná) odpověď – postavička zůstává na místě  

4 Otázky a odpovědi z TPP

5 Moravský vrabec se upravuje
Otázka 1 Moravský vrabec se upravuje a) Z bůčku b) Z plece c) Z vepřové plece a bůčku Správná odpověď c) zpět

6 Telecí maso před pečením ochucujeme
Otázka 2 Telecí maso před pečením ochucujeme a) Solí b) Solí a kmínem c) Solí a pepřem Správná odpověď a) zpět

7 U řízků Otázka 3 a) Nasekáváme okrajové blány
b) Nenasekáváme okrajové blány c) Pouze naklepáváme Správná odpověď a) zpět

8 Frankfurtská hovězí pečeně
Otázka 4 Frankfurtská hovězí pečeně a) Maso protýkáme slaninou b) Maso protýkáme klobásou c) Maso protýkáme párky Správná odpověď c) zpět

9 Hovězí filé znojemské Otázka 5 a) Do štávy vkládáme orestované okurky
b) Do šťávy vkládáme žampiony c) Do šťávy vkládáme orestovanou cibuli Správná odpověď a) zpět

10 Vepřový vrabec se upravuje
Otázka 6 Vepřový vrabec se upravuje a) Z krkovice b) Z kýty c) Z plece Správná odpověď c) zpět

11 Základní složkou karlovarských knedlíků
Otázka 7 Základní složkou karlovarských knedlíků a) Houska nakrájená na plátky b) Houska nakrájená na kostičky c) Houska nakrájená na hranolky Správná odpověď b) zpět

12 Bramborová kaše se připravuje s
Otázka 8 Bramborová kaše se připravuje s a) Horkým mlékem b) Vlažným mlékem c) Studeným mlékem Správná odpověď a) zpět

13 Krupicové noky se připravují z
Otázka 9 Krupicové noky se připravují z a) Kynutého těsta b) Odpalovaného těsta c) Listového těsta Správná odpověď b) zpět

14 Při dušení rýže je poměr rýže k vodě
Otázka 10 Při dušení rýže je poměr rýže k vodě a) 1:2 b) 1:1 c) 1:1,5 Správná odpověď c) zpět

15 Trhanec se připravuje z litého těsta
Otázka 11 Trhanec se připravuje z litého těsta a) Se sněhem z bílků a mandlemi b) Se sněhem z bílků a rozinkami c) Se sněhem z bílků a vlašskými ořechy Správná odpověď b) zpět

16 Základ kynutého těsta je kvásek
Otázka 12 Základ kynutého těsta je kvásek a) Z droždí, mléka, soli a mouky b) Z droždí, mléka, cukru a mouky c) Z droždí, máslo , soli a mouky Správná odpověď b) zpět

17 Do vlašského salátu nepatří
Otázka 13 Do vlašského salátu nepatří a) Měkký salám krájený na nudličky b) Klobása c)Sterilované okurky Správná odpověď b) zpět

18 Paprikový lusk plněný se upravuje s
Otázka 14 Paprikový lusk plněný se upravuje s a) Rajčatovou omáčkou b) Rajčatovou šťávou c) Paprikovou šťávou Správná odpověď a) zpět

19 Smažený sekaný řízek se sýrem se připravuje z
Otázka 14 Smažený sekaný řízek se sýrem se připravuje z a) Vepřové plece a tvrdého sýru b) Vepřového laloku a tvrdého sýru c) Vepřové bůčku a tvrdého sýru Správná odpověď c) zpět

20 Vepřenky s cibulí se ochucují
Otázka 15 Vepřenky s cibulí se ochucují a) Sůl, paprika mletá, pepř mletý b) Sůl, majoránka, pepř mletý c) Sůl, čili paprika, nové koření Správná odpověď a) zpět

21 Vepřové medailonky přírodní se připravují z
Otázka 16 Vepřové medailonky přírodní se připravují z a) Vepřová kýta, panenská svíčková b) Vepřová plec, vepřová kotleta c) Vepřová plec, vepřová krkovice Správná odpověď a) zpět

22 Pokrmy z jater solíme Otázka 17 a) Před tepelnou úpravou
b) Až po tepelné úpravě c) Před a po tepelné úpravě Správná odpověď b) zpět

23 Segedínský guláš se připravuje z
Otázka 18 Segedínský guláš se připravuje z a) Hovězího krku b) Hovězí kližky c) Vepřového bůčku Správná odpověď c) zpět

24 Hamburská vepřová kýta se protýká
Otázka 19 Hamburská vepřová kýta se protýká a) Salámem b) Šunkou a sterilovanou okurkou c) Klobásou a sterilovanou okurkou Správná odpověď b) zpět

25 Omáčka k boloňským je připravena z
Otázka 20 Omáčka k boloňským je připravena z a) Rajčat, kečupu a šunky b) Papriky, rajčat a klobásy c) Česneku, cibule, paprik a šunky Správná odpověď a) zpět

26 Kulajda je Otázka 21 a) Smetanová polévka c) Bezmasý pokrm b) Omáčka
Správná odpověď a) zpět

27 Játrová omáčka se ochucuje
Otázka 22 Játrová omáčka se ochucuje a) Sůl, pepř mletý, kmín b) Sůl, česnek, majoránka c) Sůl, nové koření Správná odpověď a) zpět

28 Do rajčatové omáčky patří
Otázka 23 Do rajčatové omáčky patří a) Pepř celý, nové koření, hřebíček, skořice, sůl b) Pepř mletý, nové koření, bobkový list, badyán, sůl c) Pepř celý, nové koření, bobkový list, skořice, sůl Správná odpověď c) zpět

29 Použité zdroje: Archiv autora RUNŠTUK, Jaroslav a kol. Receptury teplých pokrmů. Český Těšín: IQ 147, 1995, ISBN


Stáhnout ppt "  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google