Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_ 79_Čj1 Předmět: Český jazyk Ročník: 1. Téma: Čtení Název: Procvičování písmene a hlásky ch Autor: Mgr. Petr Mušálek Popis: Hry se slovy obsahující ch

2 Metodický list List 3: Úvodní motivační text – vybraní žáci čtou jednotlivé věty. List 4: Žáci určují význam slova, pokud určí správně, nesprávná slova zmizí. List 5: Žáci přiřazují k 1. slabice zbytek slova podle nápovědy. Pokud sestaví slovo správně, zbytek slova se přiřadí k 1. slabice. List 6: Žáci hledají zdrobněliny slov. Pokud určí správně, slovo přiletí. List 7: Žáci postupně hledají slova podle zadání, pokud najdou, slovo se zařadí do správné skupiny. Listy 7-9: Závěrečná odměna (vybraní žáci čtou texty) – animace ukáže lásku mezi zvířaty. Zdroje: Ilustrace jsou kliparty z PowerPointu. Učivo je inspirováno různými učebnicemi, texty jsou vlastní.

3 Ahoj děti ! Musím se vám pochlubit. Moje sovička jménem Lampička už ví, že není ryba ale pták. A co vy ? Víte, co je ryba, had, pták nebo hmyz ?

4 Vyber správné řešení chroust je pták tachometr je hmyz bonbon had
měřič rychlosti pták chřipka je chocholouš je ryba ryba houba pták nemoc hmyz

5 Doplň slova cho ____ bot Má to slon. chů ____ dy
Dlouhé tyče na chození. chy ____ ba Když je něco špatně. su ____chý Opak pro mokrý. mou Hmyz, který bzučí. ____cha

6 Doplň slova Malá buchta je __________ . buchtička
Malý ořech je __________ . oříšek Malý hrách je __________ . hrášek muška Malá moucha je __________ . chaloupka Malá chalupa je __________ .

7 Mám pro vás hádanku: Chamtivá chobotnice chytila do chapadla chřestýše. Cha, cha, cha, chechtali se tomu chameleon s lenochodem. Víte, proč se chechtali?

8 Uhodli jste. Proto vám ukážu velkou lásku mezi chobotnicí a chřestýšem,

9


Stáhnout ppt "Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96,"

Podobné prezentace


Reklamy Google