Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_XVII_3_20_Zavařování Šablona číslo: XVII Sada číslo: Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr. Martina Samková
2
Anotace: Žáci vyrábějí zavařovací sklenici a ovoce(zeleninu) z papíru
Anotace: Žáci vyrábějí zavařovací sklenici a ovoce(zeleninu) z papíru. Potom pracují s textilem a mašličkou. Očekávaný výstup: Žák umí stříhat s nůžkami dle šablony, stříhají látku a umí vázat mašličku. Druh učebního materiálu: prezentace Typická věková skupina: 10 let, 4. třída Klíčová slova: stříhání, obkreslování, zavařování, lepení, vázání Pomůcky a materiál: interaktivní tabule, čtvrtka, barevný papír, nůžky, látka, mašle nebo provázek Potřebný čas pro výuku DUM: 45 min Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Žáci podle interaktivní tabule a šablony vyrábějí sklenici na zavařování a ovoce nebo zeleniny, které potom zavaří do sklenice. Vysvětlí si pojem konzervace potravin.
3
Zavařování
4
Pomůcky: Bílá čtvrtka A4, barevný papír, nůžky, lepidlo, zbytek látky, šňůrka nebo mašlička.
5
Obkreslíme šablonu a vystřihneme.
6
Z barevného papíru vystřihneme ovoce či zeleninu.
7
Vystřižené ovoce či zeleninu vlepíme do sklenice.
8
Sklenici uzavřeme látkovým víčkem.
9
Víčko převážeme provázkem či stužkou.
10
Které ovoce a zeleninu zavařuje maminka nebo je kupujete v obchodě(zavařené)?
11
Zdroje: Čerpáno z otevřené galerie Microsoft Office Použity fotografie z autorčiny dílny
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.