Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
2
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Pro koho a za jakým účelem se pořádá Jakým způsobem budeme podávat jednotlivé chody
3
Hostiny podle objednavatele
Pro státníky – mají vždy oficiální charakter. Průběh slavnostní hostiny se řídí protokolem. Hostiny pro podniky a organizace – většinou bývá stanovený finanční limit na osobu Soukromé hostiny – k významným životním jubileím.
4
Druhy slavnostních příležitostí
Banket Recepce Raut Koktejl Číše vína Čaj o páté Výlet na lodi Piknik
5
Banket Banket – klasický způsob slavnostního stolování
Hosté sedí dle předem sestaveného zasedacího pořádku Jednotné menu Větší počet obsluhujících a jejich vyšší odbornost Společné nástupy a odchody obsluhujících
6
Recepce Společenské setkání spojené s pohoštěním u nabídkových stolů
Nesestavujeme menu, ale seznam co nejširšího výběru pokrmů a nápojů
7
Raut Akce většího společenského rozsahu pořádané zpravidla ve večerních hodinách Pohoštění na nabídkových stolech
8
Koktejl, číše vína,čaj o páté
Koktejl – společenské setkání, které má seznamovací charakter. Nabízíme malé pohoštění a míchané nápoje, pohoštění konzumujeme vestoje. Číše vína – má krátký průběh, nabízí se sklenka vína s vhodným doplňkem (slané pečivo, mandle, drobné občerstvení), pokrmy a nápoje nabízíme z podnosů. Čaj o páté – setkání v odpoledních hodinách spojené s hudbou a tancem
9
Výlet na lodi, piknik Výlet na lodi – pořádá se v odpoledních nebo večerních hodinách a jen pro zvané hosty. Během plavby připraven program a občerstvení. Piknik – výlet do přírody spojený s organizovaným občerstvením.
10
citace SALAČ, Gustav; PRIBULA, Milan; SEDLÁČKOVÁ, Hana. Technika obsluhy a služeb. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, a. s., 1996, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.