Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ Písek Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Předmět: TEK Ročník: 1 Téma: AutoCAD - Inventor Tematický okruh: Základní práce v CADu Jméno autora: Fořt Ivan Datum tvorby: duben 2013 Kód materiálu: OPVK_1.5_DUM_III/2_TEK_FO008 Soubor: 12VYSTUPY/VY_32_INOVACE_TEK_FO008 Anotace: Základní pravidla a návody pro kreslení AutoCADem.

2 Ukázka práce v Inventoru
Inventor je 3D modelář. Nejdříve se vytvoří 3D model a pak se teprve vytváří 2D výkresová dokumentace Sestavy jsou tvořeny různými metodami ( zrcadlení, kopírování aj.).

3 Práce v Inventoru. V náčrtové rovině vytvoříme základní tvar. Tento tvar vysuneme do 3D tělesa. Na horní straně dáme nový náčrt a vytvoříme jeden otvor, který za použití 3D pole rozneseme podle modelu.

4 Práce v Inventoru. V modulu sestava spojím pomocí vazeb dvě části budoucího konektoru. V sestavě nejen skládáme jednotlivé modely, ale můžeme modelovat přímo v sestavě.

5 Práce v Inventoru. Další částí konektoru je část, (modelovaná samostatně) kde je ukázáno, že v Inventoru lze modelovat i závity.

6 Práce v Inventoru. Zde již máme celý konektor, který bude využit pro sestavu desky plošného spoje.

7 Práce v Inventoru. Pomocí příkazu pole byl vytvořen i tento konektor. Nejdříva byla vymodelována deska. Na desku byl vymodelován jeden díl konektoru a pak pomocí příkazu pole byl díl roznesen po celé desce.

8 Práce v Inventoru. Tento díl desky byl modelován za pomoci Booleovských operací. Postupně od základního modelu krychle odečítány jednotlivé části jak je patrno na modelu. V modulu sestava byly doplněny šroubky jako normalizované části (jsou součástí Inventoru).

9 Práce v Inventoru. Na tomto příkladu je vidět využití náčrtové roviny pro zrcadlení vývodů IO. Na střed modelu se umístní pomocí zviditelnění, promítnutí geometrie do náčrtu a zakótování v náčrtu.

10 Práce v Inventoru. Zde je již celá deska, která je osazena jednotlivými modely součástek pomocí vazeb v sestavě. Šroubky jsou opět použity jako normalizované součásti.

11 Použitá literatura: FOŘT, Petr. AutoCAD vyd. Brno: Computer Press, 1998, 399 s. ISBN FOŘT, Petr a Jaroslav KLETEČKA. Autodesk Inventor 6. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003, 259 s. Učebnice pro střední školy (Computer Press). ISBN


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google