Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Středočeský kraj - města Autor: Kamil Bujárek,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Středočeský kraj - města Autor: Kamil Bujárek,"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Středočeský kraj - města Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu: VY_32_INOVACE_14/VIII. SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 8. ročníku, je určena k výkladu učiva Kraje ČR. Období: leden - květen 2012

2 Středočeský kraj - města
Na práci máte 20 minut… Dnes budete pracovat formou doplňování názvů měst do prázdných okének v mapě. Za touto mapou jsou dva sloupce: jeden s městy a jeden s informacemi. Vytvořte příslušné dvojice odpovídajícího si města a informace (použijte některý z internetových vyhledávačů nebo encyklopedií, např. apod.) Pracujte samostatně, jen tak se vyhledávané věci zároveň naučíte a při zopakování doma vědomosti upevníte. Jako vždy doplněnou mapu pošlete, buď vloženou do wordovského dokumentu (doporučuji), nebo přímo v prezentaci na mailovou adresu (společně s dvojicemi) na adresu dle pokynů vyučujícího.

3 Do prázdných políček vepište názvy měst:

4 Sestavte odpovídající si dvojice
Mladá Boleslav petrochemický podnik Kaučuk Kutná Hora dlouholetá výroba baterií Příbram kdysi těžba č. uhlí (výroba oceli) Kladno dlouholetá výroba cementu Rakovník chemická firma Spolana Kralupy nad Vltavou kdysi významná těžba stříbra Neratovice automobilka Škoda Beroun postupně těžba stříbra, železné rudy a uranu Slaný Procter & Gamble (Rakona)

5 Použité zdroje: http://www. risy
Použité zdroje: (citace ) (citace )


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Středočeský kraj - města Autor: Kamil Bujárek,"

Podobné prezentace


Reklamy Google